Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kilis Merkez ilçe kongresine aday olan Kuyumcu esnaflarından Ziraat Mühendisi Ali Beyazcıncık, delege iradesine ipotek koyan, sınırlayan, vesayet altına almaya çalışan yapılar kendilerince meşru olmadığını söyledi.

Beyazcıncık, 20 Aralık 2014 tarihinde yapılacak olan MHP Kilis Merkez ilçe kongresine aday olduğunu ifade ederek, “Demokratik sistemde egemenliğin yegane sahibinin millet olduğuna, siyasi iktidarların meşruiyet kaynağının milli iradeye dayandığına inanan bir kardeşiniz olarak demokratik sistemin en önemli organlarından biri olan siyasi partilerin meşruiyet kaynaklarından birinin de "Delege İradesi" olduğunu düşünüyorum. Parti yönetimlerinin teşekkülünde ve karar alma süreçlerinde müracaat edeceğimiz tek mercii üyelerimiz ve delegelerimizdir. Delege iradesine ipotek koyan, sınırlayan, vesayet altına almaya çalışan yapılar bizce meşru değildir. MHP Kilis Merkez İlce Kongresi öncesinde partimizin hafızası olan büyüklerimiz, geçmiş dönemlerde parti ve ocak teşkilatlarımızda görev yapan ağabeylerimiz, Kadın kollarından değerli hanımefendiler, üyelerimiz ve genç ülküdaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde güçlü bir yönetim ile Merkez ilce başkanlığına aday olmaya karar verdik” dedi.

Beyazcıncık, sözlerini şöyle sürdürdü, “İlimizden başlayarak "Lider Ülke Türkiye" hedefine yürümeye kararlı olan tüm dava arkadaşlarımızı bizzat varlıkları, fikirleri ve duaları ile hareketimize katılmaya ve katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Kazananı-kaybedeni bulunmayan bu bayrak yarışında, daha iyi-daha güzel olma konusunda yarıştığımız ve kıymetli çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kongrenin, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.