AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yaşanan sıkıntıları iletmek üzere, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Milletvekili Dal görüşmede, “Suriye’de yaşanan güvenlik probleminden ve Suriye sınırındaki diğer kapıların kapalı olmasından dolayı Akçakale, Nusaybin, Karkamış, Yayladağı Gümrük kapılarının da iş yükü Öncüpınar Gümrük Kapısına yüklenmiştir. Kilis Ticaret ve Sanayi Odasının bana ve Bakanımız Sayın Canikli’ye iletmiş olduğu sınır kapımızda yaşanan sıkıntıları Bakanımızla birlikte değerlendirdik. Yaşanan yoğunluktan bahsettik” dedi.

Yaşanan bu yoğunluğun azaltılabilmesi Öncüpınar sınır kapısının 24 saat hizmet vermesi gerektiği üzerinde duran Milletvekili Dal, “Kapımızın bu hizmeti verebilmesi için kapanan diğer sınır kapılarındaki personelin bir kısmının geçici görevle buraya aktarılması gerekir. Böylece yaşanan sorunların kısa vadeli çözümü sağlanacaktır” diye konuştu.

Dal, "Bakan Canikli ise, ’Bu fikir yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması aşamasında bir çözüm yolu olabilir. Bu yolu kullanarak ya da çözüm noktasında alternatif diğer yolları da değerlendirerek yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırmaya çalışacağız. Ülkemizin Ortadoğu’ya açılan en büyük gümrük kapısı olan Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda yaşanan bu sıkıntıların ortadan kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunacağım’ demiştir" şeklinde konuştu.