Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) tarafından her yıl mutad hale getirdiği fakir öğrencilere yaptığı yardım bu yıl da Kaban dağıtımı yapılarak devam ediyor.

KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, eğitim camiasına yardımlarının devam edeceğini ifade ederek ”Bu yıl da Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tespit ettiği orta okullarda okuyan fakir öğrencilere kaban yardımı yapıyoruz” dedi.

Yardımın dağıtımında özellikle tören düzenlenmediğini belirten KİTSO Başkanı Öndeş, “Bu konuda kaynak sağlanması ve kabanların temin edilmesi hususunda çalışmaların tamamlanmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce tespit edilen orta okulların kaban ihtiyacı okul idaresine teslim edilmeye başlanmıştır. Bu amaçla toplam bin 200 adet kaban okullarımıza teslim edilmiştir. Fakir öğrencilerin tespiti ve kabanların dağıtımı okul idarelerince yapılacaktır. Odamızın aldığı karar gereği ayrıca dağıtım töreni yapılmamıştır. Okul yönetimi kabanların verildiği öğrenci listelerini daha sonra Odamıza teslim edeceklerdir. Dağıtımı devam eden kabanlar ile ilgili kaynak bu yıl da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden temin edilmiştir.

Göz bebeğimiz sevgili çocuklarımıza ve eğitime verdiğimiz maddi ve manevi desteklerimiz bundan böyle de artarak devam edecektir. Bu yardımın yapılmasına maddi kaynak sağlayan, destek veren ve dağıtımında emeği geçen kurum ve kuruluşlara ve onların yönetici ve çalışanlarına teşekkürü borç bilir, şükranlarımızı sunarız” dedi.