Kilis’te ,köy okulunda görev yapan Ahmet Özcan adlı öğretmen, öğrencilerinin kırtasiye ihtiyaçlarını internet üzerinden ulaştığı hayırseverlerin desteğiyle karşılıyor.

Merkeze bağlı Kocabeyli İlkokulu sınıf öğretmeni Ahmet Özcan, öğrencilerinin her türlü sorunuyla yakından ilgileniyor. Mesleğe 4 yıl önce başlayan genç öğretmen, öğrencilerinin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılamak amacıyla yardım kuruluşu ve firmalara internet üzerinden ulaşıyor.

Gönderilen malzemeleri öğrencilerine dağıtan Özcan’ın bu davranışı köy halkı ve veliler tarafından takdirle karşılanıyor.

Kocabeyli İlkokulu’na bu yıl atandığını, köyün ekonomik şartlarının yerinde olmadığını dile getiren Özcan, öğrencilerin kırtasiye malzeme ihtiyacını karşılamak amacıyla çaba gösterdiğini ifade etti.

Birleştirilmiş sınıfta okuyan 20 öğrenciye eğitim verdiğini anlatan Özcan, şunları kaydetti:

"Dört sınıfı beraber götürmek zorundayım. Bu noktada bazı ihtiyaçlarımız oluyor. Kilis Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü her zaman yanımızda oluyor ancak bazen yardım konusunda sıkıntılarımız olabiliyor. Velilerin ekonomik durumları ortada. Dolayısıyla çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için internet üzerinden yardım kuruluşlarına ulaşıyorum. Öğrencilerimin kırtasiye ihtiyaçlarının yanında iki adet bilgisayar ve yine sınıfın tamamen halıfleks ile döşenmesi yine yardım kuruluşlarının sayesinde oldu."

Sınıfa bu eğitim yılı başında halı döşettiğini ifade eden Ahmet öğretmen, "Her çocuğa evinden terlik getirmesini istedim. Özel bir okuldan rica ederek sınıfıma halı yaptırdım. Çocuklar sınıfa girerken ayakkabılarını çıkarıyorlar. Kendilerini evlerinde hissediyorlar. Çünkü çocuk kendini güvende ve rahat hissederse eğitim o kadar da kolaylaşacaktır" diye konuştu.

Elinden geldiği kadarıyla öğrencilere yardımcı olduğunu dile getiren Özcan, şöyle konuştu:

"Velilerimizle iyi bir diyalog kurmaya çalışıyorum. İyi bir nesil yetiştirmeyi hedefliyorum. Sonuçta köy okulu veya köy çocuğu deyip boş vermemek gerekiyor. Burada oldukça zeki ve ileride iyi bir noktada olacak çocuklar var. Sadece ellerinden tutulması gerekiyor."

Öğrencilerden Yusuf Çelebi ise öğretmeninin temin ettiği kitaplar sayesinde okuma alışkanlığı kazandıklarını söyledi. Öğretmenini çok sevdiğini belirten Çelebi, "Bize çok yardımcı oluyor. Kırtasiye eksiklerimizi kendisi giderdi. Onun sayesinde sınıfımıza halı döşendi. Aynı evimiz de gibi kendimizi güvende hissediyoruz. Bu da derslerimize motive olmamızı sağlıyor” şeklinde konuştu.

İrem Uçar da, test kitaplarına ulaşmada sorun çektiklerini ifade ederek, "Bizlere gönderilen yardımcı kitap ve test sayesinde kendimizi geliştiriyoruz. Bu da öğretmenimiz sayesinde oldu. Çok şükür hiçbir eksiğimiz kalmadı. Derslerimiz de çok iyi inşallah çok çalışıp doktor olmak istiyorum" dedi.