Organ bağışında farkındalık oluşturmak için düzenlenen konserlerin ilki Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde düzenlendi.

Ogün Bülent Görgün’ün organ bağışına destek olmak için yaptığı “Umut” şarkısı ile başlayan programda Uzm. Dr. Ülkü Arslan “Türkiye’de Organ Bağışı” konusunda bir sunum yaptı. Organ nakli nedir, kimlerden kimlere organ nakli yapılabilir ve organ nakli süreciyle ilgili izleyicilere bilgi verdi.

Arslan, organ bağışı yapılması,organların nakledilebilmesi için kişinin hastanede ölmesinin ve öncelikle beyin ölümünün gerçekleşmesinin gerektiğini belirtti. Bunun dışındaki ölümlerde organların kullanılamadığını da ifade eden Arslan, organ bağışı için bağışlayan kişinin ailesinden iki kişinin de imza vermesi gerektiğini söyledi.

7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Metin Ceylan da, “İslamda Organ Bağışı” konusunda bir sunum yaptı. İslam hukukunda organ bağışı ile ilgili birçok görüşün olduğunu belirten Ceylan, organ bağışının dini açıdan herhangi bir sakıncasının olmadığını da ifade etti.

Düzenlenen etkinlikte ünlü müzisyen Ogün Bülent Görgün, birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Organ bağışının önemi konusunda da öğrencileri bilgilendiren Görgün, onları organ bağışı yapmaları konusunda teşvik etti.

Öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla sona eren programın ardından Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde gönüllü 33 kişi organ bekleyen insanlara umut olabilmek adına organ bağışında bulunmak için form doldurdu.

Etkinliğe İl Müftüsü Mahmut Karatepe, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Yemliha Aksoy, Halk Sağlığı Müdürü Doktor Emin Arslan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Halil İbrahim Topatan ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer ile çok sayıda öğrenci katıldı.