Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde yola çıkan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Kırıkkale’y geldi.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, özel bir koleksiyoner tarafından Çanakkale Savaşı’nın gelecek nesillere layık olduğu şekilde öğretilmesi ve ziyaret edemeyen kişilere ulaşmak amacıyla düzenlenen gezici müze Kırıkkale’ye geldi. İçerisinde, savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler gibi 4 bine yakın eserin yer aldığı müzenin açılışını Kırıkkale Valisi Ali Kolat gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanında 3 gün boyunca açık kalacak olan Müzeyi gezen Kırıkkale Valisi Ali Kolat, gençliğin Çanakkale’yi bilmesi gerektiğini belirterek, "Hep birlikte gezdik gördük. Gerçekten de Çanakkale savaşında kullanılan birçok araç ver gereçler burada sergileniyor. Çanakkale hakikaten ibret alınması gereken bizim hatta dünyanın en önemli zaferlerinden birisi. Binlerce kişi orada şehit olmuş. Diğer milletlerden binlerce kişi vefat etmiştir. Dolayısıyla gençliğimizin, insanımızın, Çanakkale’yi bilmesi lazım. Çanakkale’de ibret alınacak çok şey vardır. Çanakkale’yi iyi değerlendirdiğimiz zaman, inanın bu günümüzü de çok daha iyi değerlendirecek konumda oluruz. Bu vesileyle bu güze çalışmayı hazırlayan ilgililere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.