Kırıkkale’de ‘Meyveciliği Geliştirme’ Projesi kapsamında çiftçilere bin 500 adet kök ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Kırıkkale merkez ve ilçelerde Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında kapama bahçe kurmak isteyen çiftçilere 15 bin TL değerinde bin 500 adet aşılı tüplü Kaman-1 ceviz fidanı dağıtımı yapıldı. Fidan dağıtım programına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Kırıkkale İl Müdür Vekili Gürsel Doğan, teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Müdür Vekili Gürsel Doğan, Kırıkkale’de tarımın gelişmesi için bitkisel ve hayvansal üretim konularında genel bütçe ve il özel idare kaynaklarından proje uyguladıklarını kaydetti. Bu kapsamda meyve fidanı, arıkovanı, damızlık koç, bağ çubuğu ve nohut tohumunu çiftçilere dağıttıklarını ve önümüzdeki günlerde de kentte de küçükbaş hayvancılığını ıslah amacıyla damızlık teke dağıtmayı planladıklarını söyledi.

Projelerle tarımsal gelirin artırılmasını hedeflediklerini belirten Doğan, “İlimizde çiftçilerimizin ekonomik getirisi yüksek olan meyveciliğe adım atmaları amacıyla son iki yılda toplam 9 bin 350 kök sertifikalı kaman-1 ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirilerek yaklaşık bin dekar ceviz bahçesi tesis edilmiştir. Fidan dağıtımı 2- 5 dekar bahçe oluşturulacak şekilde gerçekleştirilmiştir. Saklama koşulları, iklim koşullarının uygunluğu ve pazar payının yüksek olması sebebiyle, ilimizde ceviz yetiştiriciliği gelecek vaat etmektedir. Uygulanan bu projelerle halen yaklaşık olarak 5 yüz hektar olan meyve bahçesi alanının genişletilmesi ve çiftçilerimizin de tarımsal gelirlerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir” dedi.