Kırıkkale’de Hasandede Anıtlar Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla iftar yemeği düzenlendi.

Hasandede Cem Evi’nde düzenlenen etkinliğe, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Alay Komutanı Harun Karabulut, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftülüğü ve Türkiye Anıtlar Derneği Hasan Dede Şubesinin ortaklaşa Hasandede Cemevinde düzenlediği Muharrem iftarında bir konuşma yapan Vali Kolat, kurulan sofraya, Alevi, Sünni, Türk ve Kürt herkesin samimi duygularla katıldığını söyledi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Şöyle konuştu: "Hazreti Hüseyin’in şehadeti İslam tarihi boyunca ibret alınsın diye de hep konu edilir, gündeme getirilir. Maalesef bizler o ibreti almıyoruz ki İslam aleminin bugünkü durumunu görüyoruz. Nice Kerbelaları günümüzde yaşıyoruz. Bu çok büyük bir acı. Halbuki biz Hazreti Hüseyin’in, ehlibeytin düşüncelerini düşünsek, özümsesek, uysak ve onların yolundan gitsek muhtemelen bu acıları yaşamayacağız. En son Müslümanların bir birini kırması gerekirken ama görüyoruz ki Müslümanlar bir birlerini boğma noktasına gelmiştir. Bu durum hakikaten Müslümanlar açısından özellikle de bizim bölgemiz açısından büyük bir acıdır. İnşallah bu acılar biran evvel ortadan kalkar ve ehlibeytin yolunda, çizgisinde hareket edilerek İslam Dininin ön gördüğü şekilde hareket edilerek birliğimiz, kardeşliğimiz, dostluğumuz devam eder ümidindeyim".

İl Müftüsü Bekir Gerek de Muharrem ayının sadece hüzün ayı değil, üzerinde tefekkür edilen ve tahliller yapılabilen günlere çevrilmesi gerektiğini ifade etti. Gerek, "Müsülümanlar birbirine buğuz etmeyecek, birbirine kötülük yapmayacak, biribirini aldatmayacak. Bütün müslümanlar Kuranın beyanıyla kardeştir, peygamberimizin ifadesiyle kardeştir. o zaman sevgiyi, kardeşliği daima öne çıakracak bunu bozan kötü davranılardan uzak kalacak. Bizim belki bu tarihden çıakracağımız en büyük ibret, ders bu" dedi.

Program, Dernek Başkanı Ekrem Demirhan ise birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, tutulan oruçların kabul olması dileklerinde bulunmasından sonra yenilen iftar yemeği, okunan ilahiler ve kasidelerin ardından son buldu.