Kırıkkale Belediyesi’nin kadınlar için oluşturduğu ‘Üreten Kadınlar Pazarı’ ilk günden yoğun ilgi gördü.

Üretici kadınların aile ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla kapalı semt pazarında kurulan ‘Üreten Kadınlar Pazarı’nın ilki bugün törenle açıldı. Kuru bakliyattan konserveye, el işi ürünlerinden organik gıdalara kadar yüzlerce ürün, 55 ayrı stantta satışa sunuldu. Pazarın, 15 günde bir olmak üzere Salı günleri kurulması hedefleniyor. Üreten kadınlar ise buradan elde ettikleri kazançla aile ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Açılışın ardından stantları gezen Kırıkkale Valisi Ali Kolat gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırıkkaleli üreten kadınlar için gayet güzel bir uygulama olduğunu belirtti. Vali Kolat, “Hanımlarımız, evlerinde, köylerinde ürettikleri ve yaptıkları el emeği göz nuru birçok ürünü burada pazarlama imkanı buluyor. Bugün Kırıkkale’de ilk defa böyle bir çalışma başlamış oldu. Güzel bir hizmet vereceğini ümit ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise “Bugün burada üreten hanımlarımızın marifetlerini gördük. Hepsinin eline ve emeklerine sağlık. Çok güzel ürünler üretmişler. Uzunca bir zamandır hazırlık içerisindeydik. Burada pazarın kurulmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Nasip olursa, hanımlarımız ürettikçe, getirdikçe pazarımız 15 günde bir Salı günü açık olacak” diye konuştu.

Kırıkkale’nin üreten kadınlarının kendi ürünlerini sergileyip satışa çıkarması ve aile bütçelerine destek olmalarının önemini dile getiren Kırıkkale Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği ve Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Müzeyyen Özhavzalı, üreten kadınlarla gurur duyduğunu dile getirdi.

Açılışa, Vali Ali Kolat ile eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile eşi Hilal Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, belediye başkan yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı.