Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde kurulan Z Kütüphanede Şehit Polis Çağdaş Tamkoç’un adı yaşatılacak.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Sulakyurt Çok Programlı Anadolu Lisesinde Şehit Polis Memuru Çağdaş Tamkoç Zenginleştirilmiş (Z) Kütüphanesinin kurulumu tamamlanarak öğrencilerin kullanımı için hizmete açıldı.

Z kütüphaneler zekâ oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği, taşınabilir raflarıyla ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekânlar şeklinde tasarlanıyor. Bu bakımdan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında çeşitli illerde Z kütüphaneler kuruyor. Kütüphanelerin kuruluş amaçları ise öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamlarından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarını geliştirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularını geliştirmek olarak gösteriliyor.

Ayrıca, ilçede düzenlenen açılış törenine Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, Belediye Başkanı İsmail Bildik katıldı.