Düzenlenen geleneksel arabaşı etkinliğinde konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, geleneklerin sosyal hayat için önemine dikkat çekti.

Özellikle Konya, Kayseri, Kırıkkale, Emirdağ, Nevşehir gibi illerin mutfak kültüründe de yer alan arabaşı, un, su ve tuz eklenerek pişirilen hamur ve beraberinde tüketilen keklik veya horoz etinden yapılan çorbadan oluşan bir yemek ritüeli. Bu ritüel düzenlenen sosyal etkinliklerle sürdürülmeye devam ediyor. Bu etkinliklerden birisi de Kırıkkale’nin Delice ilçesi, Çerikli Beldesi, Büyükyağlı, Büyükavşar Köyleri Kültür Yardımlaşma Derneği (DEÇYAD) tarafından düzenlendi. Geleneksel hale gelen arabaşı etkinliğinin beşincisi Türk-Metal Sendikası Düğün Salonu’nda yapıldı.

Etkinlikte söz alan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Toplumlar kültürüne, örfüne sahip çıkmalı. Bu salonda geleneklerini yaşatma, toprağına bağlılık var. İnşallah biz de bu kültürümüzü bizden sonraki nesillere aktaracağız. Bu topraklarda dün olduğu gibi bugün de var olmayı sürdüreceğiz. Tabii ülkemizin son dönemde terör örgütlerine yönelik Afrin’de başlattığı operasyon, Türkiye’deki en yetkili kişiler tarafından da ifade edildi, oradaki terör örgütlerine karşı ülkemizin, milletimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla gerçekleştirilen bir operasyondur. Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün de kimsenin toprağında gözü yoktur. Biz bu terör örgütlerine, bu operasyonları yaparken sonrasında orayı asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Bu dönemde bize düşen orada çarpışan kardeşlerimizin arkasında sağlam bir şekilde durmak, bugün buradaki kardeşlik ruhunu bütün ülkede sergileyebilmek ki çok şükür, böyle bir ruh 15 Temmuz’un hemen ertesinde de vardı ve o dönemden bu döneme çok güzel bir şekilde devam etti" dedi.

Etkinlikte dernek başkanı Ali Rıza Koçoğlu tarafından, etkinliğe katılan şehrin yöneticilerine gecenin onuruna hazırlanan plaketler sunuldu.