Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tıpta uzmanlık eğitimi için iki asistan doktor kadrosu daha verdi.

2014 Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi sonuçlarına göre belirlenen asistan doktorlar 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz döneminde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’ne yerleştirme işlemleri tamamlanarak tıpta uzmanlık eğitimine başlayacaklar.

Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk olarak 2013-2014 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ana bilim dalında bir asistan doktorun yerleştirme işlemlerini tamamlayarak tıpta uzmanlık eğitimine başlamıştı.

Üniversite yönetiminin gayretli ve başarılı çalışmaları sonucunda YÖK’ün 2014 güz dönemi için Tıp Fakültesi’ne iki kadro daha vermesiyle asistan doktor sayısı üç’e yükselmiş oldu. Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi gelecek eğitim-öğretim dönemlerinde de her anabilim dalı için asistan doktor sayısının artırılması çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Türkiye’nin pek çok büyük şehir üniversite ve eğitim-araştırma hastanelerine göre yüksek standartlara sahip olan Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanlık eğitimi için ön sıralarda tercih edilen bir fakülte haline geliyor.

Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi fayda odaklı bir yaklaşım ve yaptığı başarılı çalışmalar ile bölge halkına en iyi hizmeti verirken amaca yönelik, akılcı gelişimine hızla devam etmekte.