Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tüm akademik birimleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek çalışmalarını anlattı.

Rektör Prof. Kudret Saylam, Ahi Evran Üniversitesinde 149 akademisyenden 243 akademisyen sayısına ulaştıklarını söyledi.

Saylam, “Kırşehir’de şuan ek yerleştirmelerle birlikte 19 bin 26 öğrencisi mevcut. Üniversitelerin gelişme kriterleri açısından bakıldığında öğrenci sayısı önemli olabiliyor. Bizimle birlikte kurulan üniversiteler arasında biz öğrenci sayısı açısından üçüncü sıradayız. Yüzde 95 doluluk oranı ile Kırşehir’de öğretim vermekteyiz. 2011 yılından sonra vermeye başladığımız formasyon eğitiminde 2011 yılında 200 kişi ile başlamıştık şuan itibari ile bin 200 öğrencimiz var” dedi.

AHİ EVRAN EN BAŞARILI ÜNİVERSİTE

Basın toplantısında brifing veren Prof. Kudret Saylam, “3 milyonu aşkın adayın katıldığı ve 15 ayrı test üzerinden gerçekleşen KPSS Lisans yerleştirmelerine göre Ahi Evran üniversitesi birinci oldu. Üniversitenin halka açılması anlamında önemli gelişmeler olmakta kütüphanemizde 20 binin üzerinde kitap ve mecmua öğrencilerimizin hizmetindedir. Kütüphanemizden sadece öğrencilerimiz değil akademisyenlerimiz de faydalanmaktadır. 2011-2014 yılları arasında 404 indexli yayın üniversitemiz bünyesinde gerçekleşti. Bilimsel araştırma projeleri ile önemli kaynaklar oluşturduk. Üniversitemiz içerisinden ve dışarısından merkezi araştırma laboratuarı ile çalışmalar yapılmakta, bilimsel araştırma projeleri açısından 2011 yılında 500 bin liralık bir kaynak söz konusu iken şuan 2 milyonluk bir kaynak sağlayarak dört katlık bir artış söz konusu hale geldi. Bilimsel kıriterler göz önüne alarak yapılan sıralamada 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversiteler arasından biz 13. Sırada yer almaktayız. Kaman cevizinin önemine görevimize geldiğimiz günden bu yana inandık ve Ziraat Fakültemiz bünyesinde sertifikalı fidan üretimleri yapılmakta, Kırşehir’de 53 bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptık. Bozkırın tezenesini unutmayarak Güzel Sanatlar Fakültemize adını verdik ve sempozyum düzenledik” şeklinde konuştu.

SAĞLIK SEKTÖRÜNE ÖNEM VERİLMEKTE

Sağlık alanında yaşanmakta olan gelişimlere önem verildiğini ve Tıp Fakültesinin güçlendirildiğini belirten Rektör Saylam, üniversitede tıp fakültesi nerede diyenlere seslenmek istediğini belirterek, “Tıp fakültesinde 47 hocamız mevcut yıl sonuna kadar bu sayı 70’e çıkacak. Tıp fakültesi hocalarımız ofiste oturmaz çalışma ve araştırma yaparlar. Tıp Fakültesinde hocalarımız yok demek çok anlamsız olur. Amacımız vatandaşımızın şehir dışına özellikte sağlık alanında çıkışını önlemek yeter ki önümüzde engel olmasın tıp fakültesinin gelişimini öğretim üyelerimin göreve başlatılması noktasında engelleyecek zihniyet olmasın biz nasıl farklı alanlarda başarılı olduysak bu alanda da başarılı oluruz. Kırşehir’de ki vatandaşımız bu şehrimiz de imkanlarımız varken neden başka şehirlere giderek zamanı ve parasını harcasın. 2011 yılında Sağlık Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Eski adı ile devlet hastanesini ortak kullanıyoruz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde yüzde yüz doluluk oranı var ve halka açık hiç kimseye bir engelleme söz konusu değil, ortak kullanım yöntemi bir kazan yöntemidir. Burada esas devletin imkanlarının en iyi şekilde kullanılmasıdır. Hastanenin isminin değişmesi ile birlikte personelin aldığı ek gelir arttı. Bu Sağlık Bakanlığında çalışan personelin kazancıdır. Tıp Fakültesi hocalarımıza teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Sağlık alanında önemli katkı ve hizmetler sunuyorlar. Fizyoterapi Rehabilitasyon Hastanesi ise yüz yataklı olarak Kırşehir’e önem verecek.

Üroloji alanında yapılamayan tüm ameliyatlar üniversitemiz tıp fakültesi üroloji anabilim dalı bünyesinde rutin olarak yapılmakta radikal sistoprostatektomi-üriner diversiyon, radikal prostatektomi, parsiyel nefrektomi ameliyatları ürodinamik gibi incelemeler yapılabilmekte tıp fakültesi BAP projeleri kapsamında alınan cihazların sayısı her geçen gün artıyor. Tıp Fakültemizin akademik bünyesi her gün güçlendiriliyor. 5 Prof, 1 Doç, 27 Yrd. Doç, 14 Arş. Görevlisi bulunurken tıp fakültemiz bünyesinde uzmanlık eğitimleri verilmeye başlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Ahi Evran Üniversitesinin eski bulunduğu alanda bulunan binalar ve durumları hakkında yöneltilen soruya Üniversite Rektörü Kudret Saylam, “Olaylara objektif bakabilmek ve değerlendirmek sçok önemli bizim orada ki kampüsümüz de terk edilmiş yerler var. Görüntüleri bende izledim ama görüntüler eski görüntüler galiba talimatı verdim. Manipülasyon kokan bir takım şeyler sezdim. Tarafsız olaylara yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bizimde eksiklerimiz vardır. Ahi Evran Üniversitesi diye girdiğiniz de öyle bir görüntünün çıkmasını kaç kişi ister. Öyle bir şey yoktur demek yerine başka bir cepheden yaklaşıp üniversiteyi yükseltmek şehri yükseltmektir. Alanla ilgili Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün bize müracaatı söz konusu değil, alanda yurtlar var” dedi.

Basın toplantısı Rektör Kudret Saylam’ın yaptığı bilgilendirmenin ardından soru cevap bölümü ile devam etti.