Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, öğrenci sayısının 19 bini geçtiğini açıkladı.

Rektör Saylam,2011 yılı Mayıs ayında1 0 bin 457 öğrenci ile devraldıkları Ahi Evran Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısının yıllar içerisinde sürekli artış göstererek 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde 19 bin 26’ya ulaştığını söyledi.

Ahi Evran Üniversitesi’nin Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için belirlenen öğrenci kontenjanı yüzde 95 oranında doldu. Eğitim Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi gibi dört yıllık eğitim veren fakültelerinde ise doluluk oranı yüzde yüz (%’de 100)’e ulaştı.

Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam 2011 yılında göreve gelmelerinden itibaren Ahi Evran Üniversitesi’ni en son teknolojik olanaklarla donatarak kaliteyi artırmak için emin adımlarla ilerlediklerini, her biri alanında en iyisi olmak için çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim elemanı kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalıştıklarını ifade etti. Ahi Evran Üniversitesi öğrenci sayısındaki artışın kendilerini gururlandırdığını da söyleyen Rektör Saylam,“Öğrencilerimizin 21. Yüzyılın gereklerine göre yetişmesi adına bizler her türlü araç-gereç teknik cihazlar eğitim için ne gerekiyorsa sunmak için çalışıyoruz. Her bir öğrenci için gerekli olangüvenli ve çağdaş bir kampüs alanı oluşturmak için gayret etmekteyiz. Bir şehirde lokomotif görevi üstlenen üniversiteo şehrin gelişmesi ve kalkınmasına da büyük katkılar sağlıyor ” dedi.