Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez’in katılımları ile Kırşehirli gazeteciler bir araya geldi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, basın ve istişare toplantısında güçlü değerlere sahip olan Kırşehir’in güçlü bir basına da ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kırşehir Belediyesi işletmesi olan agalar konağında bir araya gelen Basın İlan Kurumu temsilcileri ve Kırşehirli gazeteciler istişare de bulundu. İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir’in Kırşehir ve Kırşehirli gazeteciler hakkında bilgilendirme yapması ile program başladı. Demir, "Kırşehir tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bağrında Aşıkpaşayı, Osmanlı Devletinin Kurucusu Şeyh Edebali’yi Ahilik Teşkilatlanmasının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi, bu medeniyete beşiklik etmiş bir çok gönül insanını barındırmış bir şehirdir. Bu şehir’de gazetecilik yapmak özveri, güven ve istikrar gerektirir. Sizleri burda görmek bizleri onurlandırmıştır" dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez, Kırşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir’in konuşmasının ardından yeredl gazeteleri inceledi.

Yapılan inceleme ve tavsiyelerin ardından Kırşehirli gazetecilere seslenen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gazeteciliğin demokrasi, özgürlük ve çok seslilik için gerekli olduğunu belirtti. Atalay, "Çok sesliliğe hepimizin ihtiyacı var.

Kırşehir zengin kültürel değerlere sahip bir şehir bu kadar önemli ve güzel bir şehrin güçlü basına ihtiyacı var. Kırşehir, hızla gelişiyor ve değişiyor. Bu değişime uygun olarak basının da kendini yarınlara hazırlaması gerekiyor.

Biz de Basın İlan Kurumu olarak bu çalışmalarda size destek olmak, yanınızda olduğumuzu hissettirmek için geldik. Gazetecilik; demokrasi, özgürlük ve çok seslilik için gerekiyor. Çok sesliliğe hepimizin ihtiyacı var. Yanlışların söylenmesi gerektiği gibi artıların söylenmesine, iyi işlerin desteklenmesine de ihtiyaç var. Şehre yapılacak her türlü yatırım, aynı zamanda basın için de yapılan yatırımdır. Bu, böyle kabul edilmelidir. basın güçlü olmalıdır. Medyanın kendine yeter durumda olması lazım.

Sadece kamu ilanlarıyla değil, reklamlar alan, merkez medyanın aldığı pastadan da pay alabilen, İstanbul’daki, Ankara’daki iş adamlarından da reklam alabilen konuma gelmesi lazım. Bunun için mutlaka bayilerde satan, gerçekçi aboneleri olan gazeteler olmanız lazım. Ben gittiğim illerde gazetelere bayilere bakıyorum. Baktığım bayilerde gazete yok. Bu Büyük bir eksik , bayilerde sizin gazeteleriniz olmalı, okuyucunun alması lazım.Kimse kendini kandırmasın. Televizyonların izlenir, radyoların dinlenir, internet sitelerinin tıklanır olabilmesi lazım. Güçlü olabilmek için daha çok çalışmamız lazım.

Geleceğe hazırlanmak kolay değil. Mutlaka birtakım sorunlar yaşayacaksınız. Kırşehir’de 12 gazete birleşmiş. Sizde birleşerek el ele omuz omuza her şeyin yolunu açabilirsiniz. Küçük itiraflardan vazgeçin siyasi görüşlerdeki farklılıklar birleşmeye engel değildir. Pasta, bir önceki yılda 800 bin lira civarındaydı.

Yılda 50 bin lira alan gazetelerin eğer satıştan para gelmiyorsa reklam da alamıyorsa ayakta kalma, gazetecilik yapma, çalışanlarına para verme şansı yok. Onun için yeni bir pasta keşfetmemiz lazım. Kamu ilanı aldığımız kadar reklam da alabilmemiz lazım ama önce sizin birleşmede yaptığınız gibi pastayı büyütemiyorsak gazete sayısını küçültmek lazım. Biz bunlara karışmıyoruz ama birleşme olduğu zaman da destekliyoruz. Ondan sonra gazetecilik o ilde gelişmeye başlıyor. Şube açtığımız illerde önemli mesafe alındı, şubemiz olmayan illerde de ciddi gelişmeler var" diye konuştu.

Programa Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, Kırşehir Gazeteciler Televizyoncular ve Radyocular Cemiyeti Başkanı Sait Yanık, MÜSİAD Başkanı Hasan Eraslan, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Enderhan Öz, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Mehmet Turhan, Anadolu Ajansı Muhabiri Tuba Yardımcı ve yerel gazete temsilcileri katıldı.