Kırşehir Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan, ‘Engelliler Haftası’ nedeni ile Kırşehir’de yapılan organizasyonlar ve verilen destekten ötürü teşekkür etti.

Avkapan yaptığı açıklamada, “Engelliler Haftası nedeni ile düzenlenen programlar da bizleri ve Kırşehir’de bulunan engellileri yalnız bırakmayan Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, siyasi temsilciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bu hafta süreci boyunda yanımızda olan medya temsilcilerine teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Avkapan engellilerin artık toplumda görülmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yaptığı açıklamada Avkapan, “Kırşehir’de bulunan ve engelinden dolayı evinden bile dışarı çıkmak istemeyen her engelliye ulaştık. Onların aileleri ile görüşerek engellerin ortadan kaldırılması için bürokrasi ile de istişare yaptığımızı anlattık. Evlerinden çıkarttığımız her engelli kardeşimiz toplumda ilk başlarda kendisini ikinci sınıf vatandaş olarak gördü. Allah’a şükür ki toplumumuz da engelin olmadığını halkında gösteri saygı ile aştık. Sürecin genelinde hükümette engelliye her türlü desteği verdi. ‘Herkes Engelli Adayı’ sloganı ile engellilerinde haklarını korumasını ve engelsiz olan herkesin de düşünmesini sağladık. Engelliler haftasında duyarlı olan ve sadece hafta dolayısı ile değil her gün engellinin yanında olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.