Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, illegal dergi çalışmalarının önüne geçmek için ’Engelli Dergisi’ çıkartma hazırlıkları içerisinde olduklarını söyledi.

Avkapan açıklamasında, "Sosyal medya üzerinden başlattığımız dergi fikri ve kampanyamız yönetim kurulu ile birlikte Kırşehir’de olan engelli kardeşlerimizde uygun talep gördü. İçerisinde engellinin olmadığı herhangi bir işe girmeden sadece Kırşehir’de bulunan kardeşlerimizin sorunlarını kamu oyu ile paylaşacağı bir atmosfer oluşturacağız" dedi.

Engellilerin Kırşehir’de artık evlerinden çıkarak sosyal hayat içerisinde olduklarını belirten dernek başkanı Servet Avkapan, "Engelliler öğretmenleri ve hiç tanımadığımız engelli kardeşlerimizden de editörlük için destek aldık. Masraflarını Kırşehir’de bulunan Rehabilitasyon merkezleri ve bu işe gönül vermiş herkesle birlikte karşılayarak dergi projemizi hayata geçireceğiz. Evinden çıkmakta zorlanan kardeşlerimizin de düşüncelerini anlatacağı bir yayın organımızın olması bizleri inanıyorum ki toplumda bir üst kategoriye taşıyacak" diye konuştu.