Kırşehir Belediyesi Begem 1. Gençlik Buluşması’nda konuşan Kırşehir Belediye Başkan Bahçeci, “Begem bizim için çok önemli. Belediye Gençlik Merkezimiz yaklaşık bir aydır faaliyettedir" dedi.

Begem 1. Gençlik Buluşması’nda konuşan Belediye Başkanı Bahçeci, "Resmi olarak açılışı yapmadık ama şu an bin üyeye ulaştık. Buradaki amacımız 15-25 yaş arası gençlerimize burada açtığımız kurslarla onların kişisel gelişimine destek vererek onların her anlamda sosyal olmasını sağlamak. Kütüphanesinin aktif olacağı; satranç, masa tenisi, langırt, bilardo gibi sportif aktivitelerin olacağı ve kafesiyle gençlerin bir araya gelip bir şeyler yiyip içecekleri çok güzel bir mekân yaptık" diye konuştu.

"Hep söylediğim gibi insanlar şehirleri imar ederler, şehirlerde insanları imar ederler. Begem de gençliğimizi imar edecek. Gençlerimizin yanlış ortamlarda bulunmasını engelleyerek daha da sosyalleşmesini sağlayacak. On beşin üstünde farklı kurslarımız var. Bunun yanında da beş tanede farklı kulüplerimiz var" diyen Başkan Bahçeci, "Bu kulüpler de sürekli faaliyet içerisinde olacaklar. Kulüplere üye olan gençlerimiz o alanda farklı etkinlikler düzenleyecekler. Burada bugün kara kalem, yağlı boya kursundaki kursiyerlerimiz yapılanları sergiliyorlar. Ben de bugün burada olmaktan çok mutluyum. Kırşehir’imize hayırlı uğurlu olsun. Gençliğe yatırım çok önemli; bunu yaparken de bilinçli bir şekilde yapmak çok önemli. Biz Begem’i oluştururken gençlik Merkezimizden sorumlu arkadaşlarımız Türkiye’nin her tarafındaki gençlik merkezlerini gezdiler, incelediler" ifadesinde bulunarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ankara, Konya, İstanbul, Kayseri Büyükşehir ‘in gençlik merkezlerini incelediler. Bizde Kırşehir’e en uygun merkezi yapmaya çalıştık. Uzun araştırmalar neticesinde güzel bir yapı oldu. Buradan ailelere de sesleniyorum. Begem ‘e mutlaka kendi çocuklarını getirsinler. Begem üyeliğinin bir ayrıcalığı var. Begem’e üye olan gençlerimiz Kırşehir Belediyemizin tüm işletmelerinden % 25 indirimli faydalanacaktır. Bunu yanında özel firmalarla da görüşüyoruz. Ayrıca otobüs firmaları, giyim firmaları, cafeler, restoranlarla da anlaşma yapıyoruz.

Bu firmalar Begem üyelerine özel indirim uygulayacak. Hem maddi açıdan hem de manevi açıdan çok güzel bir üyelik olacak. Kent parkı yaptık gençler için yaptık ve burayı yaşayıp gelecek nesillere aktarmak çok önemli ve bizlerin elinde. İnşallah Sağlıklı Yaşam Merkezimizi de yakında açacağız. Aile yaşam merkezimizde kurslarımız devam ediyor. Kent parkı yaparken Türkiye’nin en güzel parkını yapacağız demiştik. Bunu da gerçekleştirdik. Başbakanımız Belediye Başkanları toplantısında bizim bu projemizi örnek gösterdi. Bu bizim için, Kırşehir için gurur verici bir olaydı. Bu projeyi hep birlikte yaptık. Benim şahsımın değil, bu hepimizin. Siyasi kaygılardan arınmış bir şekilde gençlerimizi geleceğe nasıl daha iyi hazırlayabiliriz düşüncesiyle hareket ederek bu merkezimizi yaptık. Kırşehir’imizi geleceğe nasıl iyi hazırlayabiliriz, içinde yaşayan insanları nasıl çok mutlu ederiz diyerek bütün hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Gurbette olan hemşerilerimizin gurur duyacağı bir şehir oluşturuyoruz. Begem 1. Buluşmasına katılan gençlerimize ve herkese çok teşekkür ediyorum ”dedi.