Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu ve Cemiyet üyeleri, ölümünün 30. Yılında merhum bozlak ustası Muharrem Ertaş’ı andı.

Sağlığında merhum Muharrem Ertaş’ın kıymetinin bilinmediğini anlatan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, “Mezarı başında değerli dostlarımızla birlikte Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ile birlikte merhum ozanımızı anıyoruz. Muharrem Ertaş büyük bir halk ozanı idi. Oğlu merhum Neşet Ertaş ile birlikte ülkemizin her yanında sayılan sevilen ve eserleri dinlenilen bir ozanımızdı. Rahmetli oluşunun 30. Yılı münasebeti nedeni ile Gazeteciler Cemiyeti ve üyeleri ile birlikte kendisini mezarı başında anmaya geldik. Yetkililerin bu değerlere sağlığında da ölünce de sahip çıkmadıklarından dolayı çok rahatsızlık duyuyoruz” dedi.

Muharrem Ertaş’ın yeğeni Hüseyin Ertaş ise amcasının mezarı başında dua ederek, ‘Allah rahmet eylesin Muharrem usta ustaların ustası idi. Bizlere de bozlakları sevdiren Muharrem usta oldu. Allah mekanlarını cennet eylesin derken yeni yetişen ve babaları sayesinde bozlak kültürü ile tanışan ve Kırşehir’de davulculuk yapan Serdar Öğe ise, Muharrem ustayı bizler bilmeyiz. Babalarımız bilir bizler onun oğlu Neşet Ertaş’ın türküleri ile büyüdük” diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanının yaptığı duanın ardından konuşan ve Kültür Müdürlüğü ile atanmış ve seçilmişlerin merhum ustanın ölüm yıldönümünü anmamasını eleştiren Gazeteci Avşar Cihan, “Bugün ölüm yıldönümü ama maalesef atanmışlar,seçilmişler,il yöneticilerinin Kültür ve Turizm Müdürlüğünün anma programı düzenlemesi gerekiyordu. Biz gazetemiz ve çalışanları olarak rahmetlinin bu gününde onu yalnız bırakmayarak dualarımızla andık. Yeri doldurulamaz doldurulamadı” ifadelerini kullandı.

Bozlak Ustası Muharrem Ertaş 3 Aralık 1985 tarihinde hayata gözlerini Kırşehir’de ki evinde yummuş oğlu merhum Neşet Ertaş ise onun kültürünü Türkiye’ye tanıtmış hayata gözlerini 25 Eylül 2012 tarihinde hayatını kaybederek vasiyeti üzerine babasının ayak ucuna defnedilmişti.