Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet resepsiyonunu iptal etmesinin ardından Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir’de cumhuriyet resepsiyonunun iptal edildiğini açıkladı.

Resmi törenlerin ardından açıklamada bulunan Vali Şentürk, “Törenlerin bir parçası olarak Cumhuriyet resepsiyonu veriliyordu.

Bilindiği gibi çok görkemli bir kutlama resepsiyonu hazırlamıştık. Ancak 18 tane vatandaşımız kardeşimiz kömür ocağında mahsur durumda bu itibarla Cumhurbaşkanımız hem devletin başı olarak hem de başkomutan olarak gerekli durumlarda Türk Silahlı Kuvvetlerine Başkomutan olarak Ankara’da yapılacak olan resepsiyonu Cumhurbaşkanı iptal etti.

Cumhurbaşkanımızın iptal etmesi bize de bir işarettir. Bizde doğru bir kararla akşam yapılacak resepsiyonumuzu mahsur kalan kardeşlerimiz nedeni ile iptal ediyoruz. İptalin başka herhangi bir sebebi de yoktur. Doğru olanda budur. Herhangi bir sebeple de olsa gülmek eğlenmek bizim milletimizin örf töre ve karekterine yakışır bir davranış değildir” şeklinde konuştu.