Doç. Dr. Ayfer Şahin, ’Kariyer Günleri’ kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu öğrencileri ile birlikte başarı hikayelerini paylaştı.

Kredi Yurtlar Kurumu Kırşehir Öğrenci Yurdu Müdürlüğünce düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Şahin, “Gençliğin Gelecekten, Toplumun Gençlikten Beklentileri” konusunda konferans verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Yurtkur Müdürü Adem Akkoç, öğrencilerin sadece barınma ihtiyaçlarınınn yanısıra onların sosyal aktivitelerinin de önemli olduğunu söyledi. Akkoç’un konuşmasının ardından Ayfer Şahin, “Üniversite gençliğinin gelecekten iyi bir iş ve kariyer sahibi olma,mutlu bir evlilik yapma, para kazanma, iyi dostlara sahip olma,güzel bir hayat gibi beklentileri olduğunu ancak gençliğin bunlara sahip olamayacaklarına dair ciddî kaygılar taşıyorum. Gençlerin moral, motivasyon ve memnuniyeti önemlidir. Mutlu gençlik, mutlu gelecek demektir. Üniversite gençliğini mezun olduklarında bekleyen en önemli sorun, alanları ile ilgili bir iş sahibi olamamalarıdır. Daha da önemlisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gençlere istihtam sağlayacak alanlar yetersizdir. Bu nedenle gençliğin kendisini iyi yetiştirip, fark yaratarak iş bulma fırsatlarını artırmaları önemlidir” dedi.

Konferansın ardından program hediye takdiminin ardından son buldu.