Kişisel Gelişim Uzmanı Doç. Dr. Ali İlseven, kişisel gelişim ve liderlik özelliğinin nasıl oluşması gerektiğini anlattı.

İlseven, üniversite öğrencilerinin vizyoner düşünmesi için nasıl bir çalışma içerisinde olmaları gerektiğini eğitim ve bilim dili ile anlattı.

Doç. Dr. Ali İlseven, Uluslar Arası Eğitim ve Bilim Uzmanı Ali Arıkürün, Kişisel Gelişim Uzmanı Damla Ata ve İlknur Altuntaş, eğitim tarihini ve insanların kendilerini geliştirmeleri noktasında yapılması gerekenleri aktardı.

20 yılda 1 milyondan fazla insana kişisel gelişim eğitimi veren İlseven, 11. Kitabı sonrasında neden kişisel gelişimin insan için önemli olduğunu açıkladı. Doç. Dr. İlseven, “Eğitim gönül işidir. Ve bütün eğitim serüvenim ücretsizdir. En önemli amacımız insanların kişisel gelişimleri noktasında kendilerini ifade edebilmelerini sağlayabilmek, Türkiye’de inanıyorum ki herkes kendi konusunda uzman en önemli eksikliğimiz kendi alanımızda konuşmamak kendi alanlarında uzman olmayan kişilerle birlikte temel eğitim sistemimiz değil üniversite eğitiminin tartışılması gerekir. Herkes KPSS ile devlet memuru olacaksa bu ülke de kimler müteşebbüs olacak” dedi.

Ücretsiz eğitimler ile insanların bilinçlenmesinin gerekliliğini ifade eden İlseven, “Ücretsiz eğitim vererek insanlara iletişim kurmanın yolunu anlatıyoruz. Kültürümüzün devamlılığını sağlamanın en temel yolu iletişimdir. Ücretsiz eğitimlerimizde soran sorgulayan fıkırdaş insanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Yürüttüğüm şahsi projelerim ve danışmanlıklarıma sosyal geçimimi sağlarken öğrencilerin gelişimlerinin önemine inanarak Türkiye’nin her yönünü dolaşarak ‘Kalite Yönetimi’ bölümlerini oluşturduk. Eğitimi tasavvufla birleştirmenin çalışmalarını yapıyoruz. Madde bağımlılığı yoluna saplanmış kişilerin kurtulabilmesi için eğitimle birlikte tasavvufu da bir arada kullanmak istiyoruz” diye konuştu.