Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ‘Antrönerler Engelleri Aşıyor’ projesi ile engelliler evlerinden alınıp tesislerde spor yaptıktan sonra tekrardan evlerine bırakılıyor.

Haftanın 3 günü evlerinden alınarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne getirilen engelliler, kendilerine belirlenen alanda spor yaptıktan sonra servislerle evlerine bırakılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Antrönerler Engelleri Aşıyor’ projesi kapsamında Kırşehir’de engellilere spor yaptırıldığını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, “Bakanlığımızın başlattığı proje kapsamında engelli kardeşlerimizin de her türlü spor aktivitesi içerisinde yer almasını sağlamak için tespit ettiğimiz ve görüştüğümüz engelli kardeşlerimize gerekli alt yapı ve olanakları sunarak onlarında spor yapabilmelerinin önünü açtık.

Her sabah evlerinden aldığımız engelli kardeşlerimizi yine belirlenen alanda aktivitelerini gerçekleştirdikten sonra ücretsiz olarak hizmet veren servislerimizle evlerine bırakıyoruz” dedi.

Yapılan uygulamaya karşı Kırşehir halkının da olumlu yönde tepkiler verdiğini anlatan Güneş, “Kırşehirli spor severler de bizlere projemiz kapsamında destek verdi. Birimimiz bünyesinde bulunan her antrenörümüz de işini severek yaparak onların engellerinin olmadığının idrakinde olmasını sağladı. Ahi Stadyumunda çoğu zaman engeli olmayan insanlarında engellilerle birlikte çalıştığını hatta onlara yardımcı olduklarını görmek beni başlatılan proje de ne denli başarılı olduğumuzu görmemizi sağladı. Engelin olmadığını göstermek ve engelsizlerle birlikte engel olarak görünmekte olan her şeyi kaldırmak beni mutlu ediyor” diye konuştu.