Esnaf Odaları Birliği Eski Başkanı Kenan Kerimoğlu, Kırşehir Milletvekillerine çağrıda bulunarak vergi borçları nedeni ile mağdur olan 125 kişinin sürecinin takibini istedi.

Eski Birlik başkanı Kenan Kerimoğlu, “Gerçekten Kırşehirspor için Kırşehir için canını ortaya koyan 125 kişi bugün hak etmedikleri vergi borçları ile cebelleşiyor. Bu durum bizleri ve ailelerimizi tedirgin etmekte bilinmeli ki burada herhangi bir şekilde ‘vergi borcu’ yoktur. Yapılan incelemelerde kağıt üzerinde ve yahutta varsayımlarla Kırşehirspor’a vergi borcu çıkartılmıştır. Bu vergi borcu üzerinden faiz işletilerek Kırşehirspor bugün 4 trilyon gibi bir rakam telaffuz edilerek 125 Kırşehir sevdalısına paranın aksettirilmesi ve ödenmesi istenmektedir” dedi.

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan’a seslenen Kerimoğlu,” Bu para ödenmiş ve aslı olmayan bir paradır. Aslı olmayan bir paranın devlet yetkilileri tarafından 125 kişi üzerine biriktirilerek tahsil edilmesi konusunda zorlamalar getirilmesi bizi yıpratmakta ve tedirgin etmekte bu paranın tahsil edilmesi derebeylik hükmüne girer. Devlet derebeyi olamaz. Devletin yetkilileri ve devletin makamını işgal eden insanlar insanlara yardım etmek maksatı ile orada makamlarda oturur. Sosyal bir aktivite olan ve hiçbir karı gözetmeyen spor aktivitelerinin böyle varsayımlar üzerine borçlandırılarak tahsilata gidilmesi bizi üzdü. Bizler yöneticilik yaparken kendi kıredi kartlarımızı kullanarak soğuklarda bu bayrağı salladık. Dağa çıkmadık devlete silah çıkmadık. Bizleri bu bu borç yükü altına sokanlar bugün de bizimle olmalı AK Parti Milletvekilleri vergi borçları ile mağdur olanlar için bir kanun teklifinde bulunmalı ve bizlere yardımcı olmalı” diye konuştu.