Kırşehir Valisi Necati Şentürk, İl Özel İdaresi Bütçesinin 26.5 milyon lira olarak öngördüğünü söyledi.

İl Özel İdaresi bütçe görüşmelerinin sona ermesi nedeni ile İl Genel Mecldisinin kapanış toplantısına katılan Vali Necati Şentürk, 2015 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal’dan bilgiler alan Vali Necati Şentürk, "İl Genel Meclisimizce yapılan uzun çalışmalar sonunda bütçe çalışmaları bugün sona eriyor. İl Özel İdaresinin 2015 bütçesi 26,5 Milyon TL olarak belirlendi. Mevcut bütçe ile yapılacak hizmetlerin en iyisini yürütmeye çalışacağız.

Hazırlanan bütçenin vatandaşlarımızın vergileriyle oluştuğunu biliyoruz. Bu nedenle yapılacak her kuruş harcamanın yerli yerinde ve verimli bir şekilde kullanmak için hassasiyet göstereceğiz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bütçeden en büyük payı Milli Eğitim yatırımlarına ayrıldı. Bu yatırımlar insana yapılan yatırımlar ve bunu çok önemsiyoruz. Bütün yatırımlar güzel ama eğitime yapılan yatırımlar hepsinden daha güzel ve anlamlı. Biz inanıyoruz ki ülke olarak eğitim problemini çözersek tüm sıkıntılarımızı gidermiş oluruz. Sağlık yatırımları da yine aynı şekilde çok önemli yatırımlardır” dedi.

Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” sözünü hatırlatan Vali Necati Şentürk, "Bu yatırımlar insana yapılan yatırımlardır ve ondan dolayı da hepsinden değerlidir" diye konuştu.