Kırşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 2017 yılında 595 kişiye yapılan implant operasyonlarında olumsuz dönüş olmadığı açıklandı.

Ağız VE Diş Sağlığı merkezinden yapılan açıklamada, implant yaptırma oranının giderek arttığı ifade edildi. İmplant tedavisi ile ilgili açıklamada bulunan Dr. Dinçer Topçu, "İmplant tedavisi kaybedilen dişlerin oluşturduğu çene kemiği boşluklarına titanyum metalinden imal edilen vida benzeri tıbbi malzemelerin monte edilmesini esas alır. Çene kemiğimize hücresel bazda entegre olan dental implantlar diş kökü yerine geçer ve üzerine sabit protezler yapmamıza imkan sağlarlar.Bu sayede ağızdaki dişşiz boşluğun yanlarındaki dişler kesim işlemine tabi tutulmaz. Dental implant tedavisi total dişsizlik (ağızda hiç diş bulunmaması) vakalarında da halk arasında ’damak’ tabir edilen tam protezlerin etkili ve modern bir alternatifidir, bu tedavi sayesinde takıp çıkarmak zorunda kaldıkları protezlerinin yerini sabit dişler almaktadır. Hastanın genel sağlık durumu ve tedavi ihtiyacı belirlendikten sonra Kırşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde dental implant uygulamaları meslektaşlarım tarafından,hijyen ve kalite kurallarına azami ölçüde uyularak yapılmaktadır" dedi.

İmplant tedavisinde Kırşehir’in başarı oranını yakaladığını anlatan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Güngör Bilgin ise,

"İmplantta başarı oranımız ve hasta talebimiz hızla çoğalmaktadır. 2017 yılında 595 implant yapılmış ve olumsuz dönüş oranı yüzde 1 bile olmamıştır. Ayrıca uyguladığımız implant tekniğinde Maksiller sinüs sarkmalarında yani düşük sinüs mesafesinde kapalı teknikle sinüs kaldırma işlemi yapılmaktadır.

Hastanemizde yapılan implant teknikleri 42 ülkede geçerli olup ömür boyu garantilidir. Bu başarılı operasyonlara imza atan diş hekimlerimize ve sağlık personellerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kırşehir Ağız ve Diş Sağlığının implant tedavisinde seçilmesinin ise sağlık camiası için olumlu bir gelişme olduğunu bildiren İl Sağlık Müdürü Suat Türkoğlu da operasyonların arttırılması için gerekli teknik desteği sağladıklarını belirtti.