Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 250 köyü kapsayan ’Bitkisel Üretim ve Hayvancılıkta Birlikte Üretelim’ projesi kapsamında Kaman İlçesinde aday köy olarak belirlenen Aydınlar Köyünde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kırşehir’in Kaman İlçesi Aydınlar Köyü çiftçilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Kaymakam Murat Girgin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Sevim katıldı.

Köylüyle gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Girgin, hibe ve hayvancılık destekleri sağlanacağının planlandığını söyledi.

İlçe Kaymakamı Murat Girgin, konuşmasında, "Proje kapsamında belirlenen köylerde ahır ve ağıl yapımı ile tarımsal sabit tesisler için yüzde 50, basınçlı sulama sistemleri için yüzde 70 hibe desteği, tarımsal ve hayvancılık destekleri için yüzde 30 ilave destek sağlanması planlanmaktadır" dedi.

Birlikte Üretelim projesi için Kırşehir genelinde aday olan 3 köyden biri olan Aydınlar Köyünün, üretim kapasitesi ve çiftçilerin organize hareket edebilme imkanı ile proje köy seçiminde yer alması durumunda yapılacak çalışmalar hakkında köylüye bilgi verildi.