Kamu-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Bilal Türk, ’Ek Zam Talebi’ için bugün Ankara’ya giderek taleplerini Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen sendika temsilcileri ile birlikte ileteceklerini söyledi.

Türk yaptığı açıklamada, "2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon tarafından masada yüz üstü bırakıldın. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme görüşmeleri hileli bir imza ile 7 gün içinde, 2 toplantı sonunda bitirildi. Toplu sözleşme sonunda hiçbir ekonomik kazanım elde edilemediği gibi kazanılmış hakkımız olan enflasyon farkı ödemesi dahi gasp edildi. Memur maaşlarına yapılan 123 TL, emekli maaşlarına yapılan 140 TL’lik net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı. 123 liralık artış doğalgaza, elektriğe, suya, gıdaya yapılan zamlarla çoktan eridi, gitti. Ailenin zorunlu harcamaları 10 ayda tam 410 lira yükseldi, memur maaşı kuşa döndü. Bu haksızlıklara, hileli anlaşmalara, danışıklı dövüşlere, ahbap çavuş ilişkilerine “artık yeter” deme vakti geldi" dedi.

Araştırma ve Geliştirme Merkezinin yapmış olduğu araştırma sonuçlarını da değerlendiren sendika başkanı Bilal Türk, "2015’de de yüzde 3 zammı reva görenlere karşı, Memuruyla, emekli, dul ve yetimiyle tüm vatandaşlarımızın feryadını duyurmak için, Eriyen maaşların telafisi için, Artmayan nöbet ücretleri, fazla mesai ödemeleri, döner sermayeler, ek ders ücretleri, ek ödemeler, özel hizmet tazminatları, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için, 4/C’lilere, yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulması için, Belli kesimlere verilen maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi için, tam bizlerden aldıkları vergileri, lojman kiralarını, yemek ücretini, kreş ücretini yüzde 10’un üzerinde artırıp, memurlara 123 lira zammı reva görenlere “Dur” demek için, 2014 ve 2015 yıllarının şaibeli bir imzaya kurban edilmemesi için, yüzde 12 ek zam talebimizi Ankara’ya giderek haykıracağız" diye konuştu.