Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis üyesi Bülent Demirbaş, Kırşehir İl Özel İdaresi bütçesini eleştirerek, "2015 bütçesi neye yetecek?" dedi.

Demirbaş yaptığı açıklamada 2015 yılı Kırşehir İl Özel İdaresi Bütçesinin neye yeteceği konusunun netlik kazanmasını istedi.

İl Genel Meclsi Üyesi Demirbaş, "Kırşehir’de beldelerin kapatılıp köyleştirilmesinin esasında AK Parti’nin bir seçim ve oy hesabı yatırımı olduğunu her fırsatta izah etmiştik. Gün geçtikçe daha da netlik kazanıyor kapanan belde belediyeleri konusu.

Hükümetin belde ve köylerde vatandaşın en iyi hizmeti alabilmesinin değil de nasıl oy hesabında yüzdemi fazla çıkartabilirim anlayışı ile hareket etmesinin faturasını vatandaş şimdiden ödemeye başladı. Kasım ayı tüm yurtta TBMM’de ve İl Özel İdareleri meclislerinde plan ve bütçe görüşmelerinin yapıldığı ve karara bağlandığı bir ay. Kırşehir İl Genel Meclisi de 3 Kasım itibariyle plan ve bütçe görüşmelerini başlatmış ve 28 Kasım 2014 tarihinde tamamlamıştır.

6360 sayılı kanun kapsamında Kırşehir’de kapanan belde belediyelerinin köy muhtarlığına dönüştürülmesiyle ilgili sorunlar genel bütçenin netlik kazanmasıyla gün yüzüne çıkmaya başladı. Zira ne bütçede geçen yıllara göre hizmete yeter artış var ne de İl Özel İdaresinin öz sermaye ve gelirlerinde artış var. Hizmet talebi yeni köylerle birlikte tavan yaparken hizmete yetecek bütçenin olmadığı görüldü. 2015 yılı bütçe teklifi tüm giderler düşüldüğünde bütçede ciddi bir artış yok" diye kaydetti.