Kırşehir’in Mucur ilçesi ile Türk Platformu arasında imzalanan protokolle Aralık 2014 tarihinde Hollanda’nın Başkenti Lahey de düzenlenecek olan Türk işçilerinin Hollanda’ya gidişlerinin 50. yıl kutlamalarının finali yapılacağı belirtildi.

Konu hakkında bilgi veren Mucur İlçesi Belediye Başkanı Ali Şahin, "Göç’ün 50. yılı kutlamalarına Türk Halk Müziği Sanatçısı Oğuz Aksaç, Selma Geçer konser verecek olup Anadolu Folklor Vakfı Halk Dansları Topluluğu ise öncelikle Kırşehir yöremizi daha sonra da Zeybek, Burdur, Trabzon, Azeri, Çiftetelli, Tokat, Edirne, Bingöl, yörelerimizin yani 9 ilimizin halk oyunlarını sergileyecektir" dedi. Böyle bir etkinlikte baş rolü oynamalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Şahin, "Mucur Belediyesi olarak böyle bir etkinlikte baş rol oynamamız bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Bilindiği üzere ilçemizin kuruluşunun 100. yılı bu faaliyet ile ilçemizin adını Avrupa’nın gelişmiş ülkelerin medyasında duyuracak olmamız bizi çok mutlu kılmıştır. Bu faaliyet esnasında ilimizi, ilçemizi tanıtıcı film gösterimi sunularak tanıtılmamıza katkı sağlanacaktır. Gerek Türk medyası gerekse Hollanda medyasının bu etkinliğe çok büyük önem verdiğini belirtmek isterim. Bu faaliyeti fırsat sayarak ilçemiz sınırları içerisinde İç Anadolu’nun ilçe bazlı en büyük et ürünleri ve süt ürünleri entegre tesisi kurulması, işletilmesi Mucur’un marka değerine katkı yapmak üzere belediyemiz koordinatörlüğünde Hollanda’lı yatırımcı iş adamlarına proje önerilerimizle gidiyoruz. Bu projemiz kabul görmesi halinde bu tesislerde en az 400 işçi çalıştırmak mümkün olacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Ali Şahin, belediye olarak hedeflerindeki cumhuriyetin 100. yılına yakışır büyük projeler gerçekleştirmek arzusunda olduklarını belirtti.