Mucur İlçesi kuruluşunun 100. Yılını Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen programla kutladı.

Mucur İlçesinin kuruluş gecesine İlçe Kaymakamı Arif Yalçın, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Elif Kürümçelik, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Akkoç katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan ve Mucur için düşündükleri projeleri anlatan Belediye Başkanı Ali Şahin, “100 yıl uzun bir zaman olsa da hayat oldukça kısa. İlçemiz geçmişte yüz yılında bir çok başarıları zaferleri vardır. Kurtuluş savaşına maddi manevi desteğini vermiş, şehit vermiş gazi vermiş bir ilçedir.

O yüzden değerini bilelim ve Mucur’a her zamankinden daha çok sahiplenelim. İlerleyen günlerde Belediye önünde sanatçılarla ve yüzüncü yıl parkı açılışı ile kutlamalara devam edeceğiz" dedi.

İlçe de yaptıkları ile halkın sevgili haline gelen İlçe Kaymakamı Arif Yalçın ise kuruluşun 100. Yılından ötürü duydukları onuru anlattı. Yalçın, “İlçemizin 100. Yılı olması dolayı onur duyuyoruz. Buraya yapmış olduğumuz etkinliklere katılan ve etkinlik programı hazırlanırken emekleri bizden esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.

Mucur yeni bir kimlik yeni bir vizyon hazırlamalıdır. Tartışmasız bu birlik ve beraberlik içinde olabilecek bir durumdur. Bunun için birlik ve beraberlik için taraflı tarafsız, siyasi düşüncesi ne olursa olsun bir araya gelebilmek gerekir. Eğer bu gerçekleşmezse değil 100 yıl 500 yıl geçsede değişen bir şey olmaz. Mucur’un bunun için vizyonu vardır. Umarım bundan sonraki yıllarda her zaman birlik ve beraberlik içinde olunur. Programımıza katılan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Gece Mucurlu şairlerin şiirlerini okumaları tiyatral gösteri ve çeşitli etkinliklerle devam etti.