Kırşehir’de pazarcılık yapan esnaflar, Seyyar ve Sabit Odaları Birlik Başkanı ile birlikte Valinin makamına çıkarak ‘Marketçilerin ürünlerini dışarı koymasına’ tepki gösterdi.

Sabah erken saatlerde toplanan 50 kişilik pazar esnafı Kırşehir Belediyesine ardından da Kırşehir Valiliğine giderek marketçilerin ürünlerini dışarı koymasına tepki gösterdi. Kırşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir tarafından ikna edilen gurup taleplerini Valiye iletmek istediklerini söyledi. Pazarcılar adına konuşan Seyyar ve Sabit Odaları Birlik Başkanı Mehmet Ali Aşçı, “Yasa çerçevesi içerisinde daha önceden alınmış olan bir yetki var. Kaldırımların 80 santim işgal edilerek satış yapılmaması gibi marketlere hiçbir engel oluşturulamadı. Belediye yetkilileri encümen kararı ile bunun kaldırılacağını bir çözüm üretileceğini söyledi.

Bizler açıkta ambalaj içerisinde olmayan ürünlerin Tarım İl Müdürlüğü tarafından denetlenmesi, marketlerin kaldırımları işgal ederek satış yapmasına karşıyız. İçeri alsınlar isterlerse bedava satsınlar” diye konuştu.

Pazarcıları ikna eden ve Kırşehir Valisi Necati Şentürk ile görüştüreceklerini söyleyen Kırşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, “Şuan ki toplantıyı bölmemiz mümkün değil, fakat seçeceğiniz temsilci ile birlikte sizleri Vali Necati Şentürk ile görüştüreceğim” dedi. Emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken pazarcılar olaysız şekilde dağıldı.