Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü, Radyo ve Televizyon Programcılığı ikinci sınıf öğrencileri İnternet Haberciliği ve Televizyonculuğu dersi kapsamında Kırşehir’e yönelik iki haber portalı açtı.

Normal öğretim ikinci sınıf öğrencileri “www.guncelkirsehir.com” , ikinci öğretim ikinci sınıf öğrencileri de “www.sehri40haber.com” isimli haber portalını İnternet Haberciliği ve Televizyonculuğu dersi kapsamında açtılar. Konu ile ilgili birinci öğretim ikinci sınıf öğrencilerinden Tolga Bahat, "Bu haber portalını İnternet Haberciliği ve Televizyonculuğu dersi kapsamında ödev olarak açtık, derste öğrendiğimiz pratikleri internet ortamında bir haber portalı açarak uygulama imkânı bulduk" dedi.

Bahat, her iki sınıfın açmış olduğu portal 2014-2015 eğitim öğretim süresince aktif kalacak ve ders bitiminde de kapanacağını kaydetti. Bahat, “Portalımızın hedef kitlesi Kırşehir ve tüm dünyadaki Kırşehirlilerdir, genel olarak Kırşehir’e ait tüm güncel olaylar, kültürel etkinlikler, spordaki son gelişmeler, eğitim, sağlık vb. konular aktif olarak işlenecektir” dedi.Son olarak, bu tür uygulamaların öğrenciler için bir özgüven Kırşehirliler için de yeni interaktif bilgi kaynakları oluşmasına yol açmakta" diye konuştu.

Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri de Kırşehir’de yerel gazeteler televizyonlar ve radyolarda hem iş öğreniyor hem de staj yapıyor.