Kırşehir’de Şehir Kimliği Tanıtım toplantısının ardından ’Şehir Kimliği Çalıştayı’ düzenlendi.

Makisoss Termal Otelde düzenlenen çalıştaya Kırşehir Belediye Başkan Vekili Veli Şahin, Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hali Çalışırın öncülüğünde Kırşehirli sivil toplum örgütleri temsilcileri üniversite hocaları basın kuruluşları çalışanları ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Düzenlenen çalıştay hakkında bilgi veren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Kent Kimliği çalışması açısından Kırşehir önemli bir şehir Kırşehir kökleri olan tarihi olan bir şehir, Cumhuriyet döneminde bu kimlikten biraz uzak kalmış fakat yeniden öne plana çıkıyor. Şehrimizin yol haritasının çıkartıldığı bir neticeye hep birlikte ulaşacağız.

Bu ve benzeri çalışmaları farklı kuruluşlarımızla da yaptık. Kırşehir Cacabeyi, Ahi Evran’ı ve Aşıkpaşası ile çok önem arz eden bir şehir, şehrimizde bir değişimin olduğunu görmek çok önemli yaptığımız bütün işlerde ince detaylara çok dikkat ediyoruz.

Gençlerimiz geçmişte üniversiteye hazırlanırken ilk amaçları şehir’den çıkmaktı. Fakat şimdi geliyorlar. İstediğimizde her şeyi yapabileceğimizi gösterdik. Şehrin ortak kültürünün ön plana çıkacağı bir platform da her şeyi yapabileceğimizi biliyoruz" diye konuştu.