Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Cem, başkanlığında ’Kurutlu Kurtarma’ kazısında önemli bulgular elde edildiği bildirildi.

Üniversite yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, Antropoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman’ın bilimsel başkanlığını yaptığı ve Kaman-Kalehöyük Arkeoloji Müze Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “Kurutlu Kurtarma Kazısı” Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle Kaman ilçesi Savcılı mevkiinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kazının en önemli amacını Kızılırmak ve Hirfanlı Barajı çevresinde mevsime bağlı olarak baraj suları altında kalan ve hızla tahrip olan fosilli lokalitenin kurtarılması ve çıkarılan fosillerin bilimsel çalışılmalarının gerçekleştirilmesinin oluşturduğu anlatılırken Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyeleri ve Antropoloji Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kazıda bulunan ve çökellerden çıkartılan gergedan, at, bovid, zürafa, domuz, primat ve fil gibi omurgalı fosil örneklerinin üniversitenin Antropoloji Bölümü laboratuvarında koruma altına alındığı kaydedildi.