Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Bölge Gurup Toplantısı Kırşehir’de yapılıyor. İki gün Makisoss Termal Otelde gerçekleşecek toplantının açılışını Kırşehir Tarım İl Müdürü Kenan Şahin yaptı.

Kırşehir Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, “Kırşehir’in tarımına yön verenler burada tarım dünya üzerinde stratejik bir hal aldı. Artık karnımızı nasıl doyururuz diye değil en stratejik noktalara nasıl ürün göndeririz derdindeyiz. Kırşehir, tarım noktasında çok önemli bir noktada nasıl bir tarım stratejisi ile nasıl Kırşehir’le birlikte ülkemize katkı sunarızın derdindeyiz” dedi.

KIRŞEHİR’İN YÜZDE 70 LİK ALANI TARIM ALANI

Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, Kırşehir’in topraklarının yüzde yetmöiş alanının tarım arazisi olduğunu söyledi. Şahin, “Anadolu’nun Çukurovası olma yolun da ilerlemekteyiz. En kaliteli et ırkının girdisinin olduğu illerden bir tanesiyiz. Bu kapsamda yirmiye yakın işletme kurulma aşamasında Kırşehir’de et ırkının geliştirildiği bir tesis yok. İnşallah nasip olursa sizleri içerisinde olduğumuz kültürle birlikte gelişime katkı sunacağız” diye konuştu.

Bölge Gurup Toplantısına katılan kendisi de Ziraat Mühendisi olan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, “Kırşehir önemli bir potansiyele sahip rakamlarla da bu teyit edildi. Bitkisel üretim noktasında bir çok şeye ağırlık verilmeli. Kırşehir’de böyle bir toplantının yapılıyor olması beni ve tarım kenti olan Kırşehir’i ziyadesi ile mutlu etti. Kurumlar arası diyalok ve bu alanda ki istişare çok önemli yapılan çalışmaların güç birliği ile yapılması daha iyi neticeler verir. Ziraat Fakültemiz Kırşehir’de 1992 yılında kurulmuş Ahi Evran Üniversitesine bağlanmış tarıma verilen önemle hareket etmeye çalışmaktayız” ifadelerini kullandı.

Araştırmacı-Yayımcı-Çiftçi Bağının güçlendirilmesi amacıyla Bakanlıkca 2000 yılından bu yana İl ve bölge bilgi alışveriş toplantıları düzenlenmekte iken düzenlenen bu toplantıların amacının tarım teknolojisinde meydana gelen gelişmelerin çiftçiye aktarılmasını sağlamak ve tarımsal üretimde karşılaşılan sorunlara çözüm getirmek olduğu anlatıldı.