Kırşehirspor Kulübünün eski Başkanı Berat Bıçakçı, eski Kırşehirspor’un vergi borçları için açıklamada bulundu.

Bıçakçı, "Kırşehirspor’un yöneticilerinin görev yaptığı sürede çıkan vergi borçlarının ödenme sürecinde işimizi evimizi sağlığımızı hiçe saydık" dedi.

Kırşehirspor Kulübü eski başkanı Berat Bıçakçı, “Evinden işinden çocuklarından zamanından bir çoğu ise parası ve sağlığından fedakarlık yaparak gecesini gündüzüne katıp bir çok riske maruz kalarak her platformda Kırşehir’in adını duyurmak için çaba sarf eden bir ekip bugün aralarında temizlik şirketi elemanlarının da bulunduğu 125 kişi ile vergi borcu kıskacına girerek icra şokunda, hiç kimse gönüllü olarak ben Kırşehirspor’a yönetici olacağım diye balıklama dalmadı. 2002 yılından sonra ki süreçte dönemin Valisi Belediye Başkanı yada ileri gelen STK kuruluşlarının ısrarları ve o günün şartları gereği bu insanlar hasbelkader yönetici oldular. Biz Kırşehirspor’un deplasman masraflarını dahi cebimizden ödemeye çalışırken ve takım iyi bir profil çizerken hiç kimse bize ne durumdasınız diye sormadı. Dönemin Kırşehirspor yöneticilerinin özverisi ve yaptığı fedakarlıkla takım bir seviyeye geldiğinde herkes kutlama yaparak tebrik ediyordu. Dönemin yöneticilerine çıkan vergi borcu karşısında ise gönüllülük esasına dayalı kurulmuş bir yönetimin tamamının zan altın da kalması ve icra şokuna düşmesi bizler kadar Kırşehir’li üst düzey yöneticileri de üzmeli, şunu açıkça belirtmeliyim ki ‘bundan sonra bırakın yönetici bulmayı cami yaşatma derneğine’ dahi bu insanların gönüllü olacaklarını zannetmiyorum. Her alanda Kırşehir’in adını duyuralım diye klavye yöneticiliği yapanlar şimdi bizleri yargılıyor ve yalnız bırakıyor” diye konuştu.

DÖNEMİN İDDİA GELİRLERİNDEN VERGİ BORCU KESİLMEDİ

Kırşehirspor Kulübü eski Başkanı Bıçakcı, Kırşehirspor’un 2. ligde ve 3.ligde iken iddiadan ve saha gelirlerinden takımın vergi borcunun kesilmediğini söyledi. Bıçakçı açıklamasında, “Dönemin Defterdarını defaatle uyarmamıza rağmen döneminde elde edilen gelirlerden Kırşehirspor’un vergi borçları kesilmedi. Bizim dönemimizde iddia geliri son ay da başladı. Bizden sonra ki süreçte elde edilen gelirlerden çok rahatlıkla vergi borçları ödenebilirdi. Kırşehirspor’da yaşanan bu vergi kıskacı süreci sadece benim kulüp başkanlığı yaptığım dönemi kapsamaz. 2002 yılından bu yıla kadar gelen bir süreci kapsar. Hiç kimse 2002 yılı baz alındığında benim dönemimi bu borçlar kapsamaz diyemez.Daha önceki süreçte yapılanma yaptırıldı. Birkaç taksit ödendi. 125 kişinin içerisinde büyük bir çoğunluğunun bir lira dahi ödeme yapacak durumu yok. Her konu da sağda solda ahkam kesenler bu konuda da ahkam kesmeyi bırakarak Kırşehir ve Kırşehirspor sevdalısı iseniz bu mağduriyeti giderin” şeklinde konuştu.

Eski kulüp yöneticilerinden bir kısmına ise 4 milyon liralık vergi borcu ödemesi için tebligat geldiği bilgisine ulaşıldı.