Kişisel Gelişimin Kazandırdıkları

*Kişisel Gelişimin bireye en önemli faydalarından bir tanesi kendini daha mutlu hissetmesini sağlamaktır. Çünkü kişinin kendi açısından problem  olarak gördüğü içerisinden çıkmakta zorlandığı konulara yeni çözümler bulduğu bir yoldur .Ayrıca  kendisinde eksiklik görülen yönleri tamamlayarak ve geliştirerek özgüven yönünden daha iyi bir noktaya ulaşılması mümkün olacaktır.

*Psikolojik yönden kendimize iyi gelecek huzur, güven, stresten uzaklaştırmaya yönelik yapabileceğimiz yahut uzak durmamız gereken olguların farkına varmamız kolaylaşacaktır

*Hayatımızda yapacağımız değişimler de yeni yollar konusunda fikir çeşitliliği imkanımız olacaktır.

*Kendimize zaman ayırmayı öğrenmiş olacağız. Bu sayede ertelediğimiz ve yapamadığımız şeyleri  gerçekleştirmiş olacağız.

*Sosyal hayatta daha aktif olma yönümüz daha çok ortaya çıkacaktır. Çünkü kişisel gelişim sayesinde kendimizi ifade etmemiz.

*Zamanı daha verimli değerlendirerek kaliteli zaman geçirmeyi öğrenmiş olacağız. Bunu yaparken izleyeceğimiz en önemi nokta planlı ve programlı davranmak olacaktır.

*Yaşantımızda olaylara karşı daha pozitif olmamız kolaylaşacaktır. Çünkü olumsuzluklar karşısında olumlu yönleri görme  yetimiz  kişisel gelişim sayesinde gelişim gösterecektir.

*Kendimizi olduğumuz gibi kabullenmeye başlayacak ve kendi yaşam öykümüzü kendimiz şekillendirerek yeteneklerimizi ön plana çıkararak başarılı adımlarımızla hedeflerimize ulaşmış olacağız.

*Özetle ele alarak toparlayacak olursak; Kişisel gelişim sayesinde daha yaratıcı, özgüveni tam motivasyonu yüksek, değişime açık ve uyumlu, pozitif ve mutlu çevre ile daha iyi iletişim halinde ve daha verimli ilişkiler kuran bireyler ortaya çıkacaktır.

Kişisel Gelişimi Devamlı Kılmanın Yolları

*Eğer bu alanda eğitimler alıyorsak devam etmek

*Kişisel Gelişim konulu kitaplar okumak

*Sanat dallarıyla iç içe olmak (Müzik ,resim, el sanatları fotoğrafçılık  vb) yetenek ve ilgimize uygun olanları yapmak )

*Bu alanda ki kurs ve seminerleri takip  ederek katılmak

Kişisel Gelişim Çalışmaları İle Alakalı Tavsiyeler

*Hayata dair yapacağınız şeylerde hedefler belirleyerek planlı bir şekilde buna ulaşmaya çalışılmalıdır

*Belirleyeceğimiz hedefler kendi kapasitemizi aşacak seviye de değil yapabileceğimiz şekilde olmalıdır .Aksi halde bu bizi zorlayıcı bir çabaya sokar ve başarılı olacağımız yerde hayal kırıklığına uğrayabiliriz

*Yapmak istediklerimizi belirledikten sonra, bunu neden yapmak istediğimizi de düşünerek kafamızda uygulamalarımızı plana göre düzenlemeliyiz. Örneğin üniversiteye hazırlanan birisi kursa gidecekse burada ki amacı nedir bilmelidir. Sınavlara donanımlı  girmek için  kurslara  gitmek amacını gütmelidir. Sanatsal kursa giden biri yeteneklerini fark etme ve geliştirme niyeti ile devam eder. Bunun gibi hedeflerimize uygun amaçlarla yolumuza devam etmeliyiz.

*Kişisel gelişimde ki asıl amacımızın bizim mutluluğumuz olduğunu unutmamalı ve her zaman motivasyonumuzu yüksek tutmaya çalışmalıyız.