Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Ar-Ge Fonu ile desteklenen, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Girişim Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen Enerji Teknolojileri Atılım Programının (E.TAP) üçüncü aşaması olan ’MEDAŞ Hackathon’a katılarak birincilik ödülüne layık görüldü.

Elektrik dağıtım sektörüne yönelik sorunların çözümleri için iş fikri geliştirilen MEDAŞ Hackathona üniversitelerin mühendislik bölümünde okuyan öğrencileri katıldı. KMÜ Otonom Öğrenci Topluluğu ekip lideri Ahmet Bilal Kıratlı ve üyeleri Hasan Sarıkavak ile Halis Gürbüz de yarışmaya geliştirdikleri ‘Eye Of Energy’ projesi ile katıldı.

Öğrencilerin Enerji Sektörüne Yönelik Çözüm, Dijitalleşme Çözümleri, Haberleşme Teknolojileri Çözümleri ve Hizmetin Etkinleştirilmesi Çözümleri ana başlıklarında geliştirdikleri iş fikirleri jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirmelerin ardından KMÜ öğrencileri birinci oldu.

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİNDEKİ VERİM ARTACAK”

Yarışmanın ardından açıklamalarda bulunan ekip lideri Ahmet Bilal Kıratlı, “Güneş enerjisi santrallerinde termal haritalama ve yüksek gerilim hatlarında arızalı iletkenleri insansız hava aracı ile tespit etmek için bu projeyi geliştirdik. Güneş enerjisi santrallerinde güneş panelleri kullanıma bağlı olarak arızalanabiliyor. Bu panellerin değişmemesi halinde verim ciddi bir şekilde düşüyor. İnsansız hava aracı ile güneş enerjisi santrallerinde termal haritalama yaparak arızalı panelleri tespit ediyoruz ve santraldeki verimi arttırıyoruz. Projemiz 6 ay içerisinde seri üretime hazır hale gelecek.” dedi.