Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından, hizmet içi eğitimler kapsamında ‘Stratejik Liderlik’ konulu eğitim semineri düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Stratejik Liderlik’ konulu seminer düzenlendi. İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Özel’in konuşmacı olarak katıldığı eğitim semineri Daire Başkanı, Müdür ve şeflerin katılımıyla gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimin sonunda, katılımcılara Akademisyen Mustafa Özel’in ‘Stratejik Liderlik’ kitabı hediye edildi.

Seminere tarihten lider örnekleri ve bunların belirgin özelliklerini sayarak başlayan Özel, “Her liderin karakteri farklı olmasına rağmen bunlar birilerinin önderiydiler. Çünkü bu kahramanlar kendilerini bu konuma çıkaranların karşılaştığı sorunların ana kaynağını teşhis etmiş ve buna çözüm üreterek, bu çözümün en iyisi olduğuna bunlara inandırmış kişilerdi” dedi.

Özel, liderlerin olaylara farklı bakabilen ve cemiyet bakışı ile faydayı arttıra bilen özellikte olduğunu vurguladı. Özel buradan yola çıkılarak stratejik bakış ile dış etkilerin ve planların da farkına varılması gerektiğini vurguladı.