Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 76. Yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Dilovası ilçesinde törenlerle anıldı.

Sabah saatlerinde Kent Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinliğe İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Ali Toltar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Deniz Barış Keser, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Kaymakamı Hulisi Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Barış Deniz Keser ve Belediye Başkanı Ali Toltar’ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak tören sona erdi.

Kent meydanındaki çelenk koyma törenin ardından Dilovası Çok Programlı Anadolu Lisesinde devam eden anma etkinliklerinde Dilovası Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Demir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyon okundu sonrasında ise Dilovası Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ile şiirler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi ve zeybek oyunu oynandı.

İlkokul, Ortaokul ve Liseler arası düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.