Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Körfez’de düzenlenen törenle anıldı.

Kaymakamlık binasının önünde bulunan tören alanında gerçekleşen anma töreninde buluşan protokol ve vatandaşlar, çalınan sirenlerin ve kornaların eşliğiyle Ata’ya bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. İlçedeki tüm bayraklar, gönderlerinde yarıya indirildi. Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’i gösterdiğinde Körfez’de hayat tam anlamıyla durdu. İstiklal Marşının okunmasının ardından sırasıyla Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığının çelenklerinin sunma töreni gerçekleşti.

Kaymakamlık binasında gerçekleşen törene, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Körfez Hava Radar Mevzi ve Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan’ın yanı sıra Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruşları Temsilcileri, daire müdürleri, askeri erkan, muhtarlar, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar törene katıldı. Duygusallığın hâkim olduğu anma törenine ilçemizdeki gaziler de yoğun ilgi gösterdi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, yaptığı açıklamada, “Atatürk, yapmış olduğu mücadele ile Türk Milletinin kaderini ve tarihin akışını değiştirmiştir. Milletimiz, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak, bundan 91 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, bayrak, Vatan ve Hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Büyük Türk Milleti olarak her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da, aydınlık ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sevgisini, saygısını ve bağlılığını içten duygularla göstermekteyiz. Ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.