Kartepe Uzunçiftlik Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’deki iskan sorunu çözülen 360 konutun hak sahipleri düzenlenen törenle tapularını aldı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Uzunçiftlik Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılan fakat iskan sorunundan dolayı hak sahiplerini mağdur eden konutlardaki sıkıntıyı çözüme kavuşturdu. Hak sahibi ailelere tapuları Atakent Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle dağıtıldı. Tapu dağıtım töreninde Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Ataevler Mahalle Muhtarı Neslihan Serim, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi sakinleri katıldı.

2005 yılında 51 blok, toplam 612 adet konut yapılan Uzunçiftlik’teki inşaatlardan 252 adedi bağımsız bölüm, tapularını almıştı. Ruhsat müddeti geçen ve ruhsat yenilemesi değişen yönetmelik hükmüne göre direk iskan verilmesini sağlayan Kartepe Belediyesi, 36 dairenin yapı kullanma izni sorununu çözdü. Uzun bir zamandır çözüm bekleyen bu konutlarla ilgili olarak sıkı bir çalışma içine girdiklerini belirten Başkan Üzülmez, "Bu çabanın karşılıksız kalmadı ve sıkıntı çözüme kavuşturduk. İskanı olmayan geride kalan 30 adet blok 360 dairenin Yapı Kullanma İzni yapı çekme mesafesi ve yeşil alana tecavüzlü olduğundan yasal mevzuat gereği bugüne kadar iskanları verilemiyordu. Belediyemiz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortak yürüttüğü imar planı revizyonunda sorunun çözümü için tüm imkanlar zorlanarak kalan 30 Blok 360 adet dairenin önce iskanı daha sonra ferdileşmesi yapılarak tapularına kavuşacaklardır” dedi.