İzmit Belediye Başkan Dr. Nevzat Doğan, mahalle inceleme gezilerine ara vermeden devam ediyor. Başkan Doğan’ın son mahalle inceleme gezisi İzmit Belediyesi sayesinde büyük bir değişime uğrayan Akmeşe oldu.

Başkan Doğan, Belediye Meclis üyesi Sabri Yıldız, Başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle birlikte Akmeşe sokaklarını karış karış dolaştı. Kapalı pazar alanında vatandaşlarla da sohbet eden Doğan, daha sonra Akmeşe Mahalle Konağına geçti. Burada kurs gören bayanları ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi alan Doğan, Akmeşespor Kulübü lokalinin açılışına katıldı. Kulüp Başkanı Uğur Alyüz, Doğan’a günün anısına duvar saati hediye etti. Başkan Doğan, Akmeşespor kulübü için antrenman yapabilecekleri bir yer için çalışma içinde olduklarını söyledi.

Başkan Doğan yapılan hizmetlerle Akmeşe’nin büyük bir değişim içinde olduğunu belirterek, “Akmeşe’de İzmit Belediyesiyle birlikte büyük bir değişim yaşandı. İzmit merkeze 27 kilometre uzaklıktaki Akmeşe’de yapmış olduğumuz meydan düzenlemesi, mahalle konağı, kapalı pazar alanı, parklar, spor tesisleri, tarihi ışık çeşmesinin restorasyonu, görsel kirlilik oluşturan mekânların yıkılması gibi hizmetlerimizle bölge ayrı bir kimlik kazandı. Akmeşe’yi hiçbir zaman İzmit merkezden ayrı tutmadık. Hedefimiz tarihi yönden oldukça zengin olan Akmeşe’yi turizm yeri haline getirmektir” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan’ın Akmeşe ziyareti sırasında Rafet Geçkinci adlı bal üreticisi bölgeye kestane ve akasya ağacı dikilmesini istedi. Doğan konuyla ilgileneceklerini ifade ederek, ”Kırsal alandaki vatandaşların kalkınmasına büyük önem veriyoruz. Bunun için Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurduk. Veteriner ve ziraat mühendisi arkadaşımız köyleri ziyaret ederek bu konuda çalışma yapıyorlar” dedi.

Yapılan çalışmalar için Başkan Doğan ve ekibine teşekkür eden Akmeşe Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Halil İnceel ile Atatürk Mahalle Muhtar Refik Akyüz, “Mahalle konağımız, kapalı pazar ve spor alanımız, parklar, 200 yıllık tarihi çeşmemizin restore edilmesi hepsi Belediye Başkanımız Doğan sayesinde oldu” dediler.