Kurban Bayramı’na sayılı günler kala İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Modern Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Modern Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulunan Doğan, öncelikle idari binada kasaplara, kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili verilen eğitime katılım sağladı. Programa aynı zamanda, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Belediye Meclis Üyeleri, Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul ve oda başkanları katıldı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan incelemeleri öncesinde, eğitim alan yaklaşık yüz kasaba sertifika ve önlüklerini takdim etti.

Kasaplara verilen eğitimde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Her şeyin başı sağlık. Bir hekim belediye başkanı olarak hijyen ve insan sağlığı konularında sıfır tolerans ile çalışıyoruz. Özellikle kurban adak ve kasaplık et kesim konularında büyükşehir belediyemiz mezbahada dikkatle sürdürüyor, ama belediyeye geldiğimiz dönemde gördük ki kurbanlıklar köprü altlarında kesiliyor. İşbirliği yaptık. İzmit Belediyesi olarak bu işte önemli bir rol aldık. Artık o köprü altlarında uygunsuz koşullarda hayvan satışı yok. Sağlıksız bir hayvanın etinin kaç kişinin sağlığına etki edeceğini düşünürsek hepimiz vebal altında oluruz" dedi.

Sağlıksız hayvan satmaya çalışanlar tarafından bir veterinerin darp edilmesine tepki gösteren Doğan, "Geçtiğimiz günlerde sağlıksız hayvan satmaya çalışan bir kişi veterinerimize kötü muamelede bulundu. Bunun peşindeyiz. Aynı zamanda bir gazetede tesiste şu yok, bu yok denilmiş. Allah’tan korkun diyorum, daha birkaç yıla kadar köprü altında satış yapılıyordu. O yazıyı yazanlar başka şeylerin peşindedir. Ama biz bunlara şerbetliyiz, biz önümüze bakacağız. Üç beş kuruş az para vermek yerine buradan sağlıklı kontrol hayvan alınmasını tesviye ediyorum. Bu sene yine kesim yapılan yerlerde poşet dağıtacağız. Ben tekrar bu güzel tesiste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından Başkan Doğan, ekibiyle birlikte hayvan pazarını gezerek incelemelerde bulundu. Doğan incelemeleri sırasında, satıcı ile alıcı arasına girerek pazarlık yaptırdı.

İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin en modern hayvan pazarı bu yılda kurban satıcılılarıyla alıcılarını buluşturuyor. Solaklar yolu üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Mezbahası yanında yaklaşık 22 dönümlük bir alan üzerine yapılan 10 milyon maliyetli pazara Türkiye’nin dört bir yanından hayvanlar geldi. Bin 400 adet büyük, bin 800 adet küçükbaş olmak üzere 3 bin 200 hayvanin satıcıları beklediği pazarda 90’dan fazla padok bulunuyor. 5 bin 900 metrekare kapalı hayvan padoklarının içerisinde samanlık, karantina ve gebe gözlem bölümleri bulunuyor.

Hayvanların kulak küpelerinin üzerlerinde olması, pasaportlarının olması, belgelerinin olması il dışından gelen hayvanların sağlık raporlarının ve sevk, zorunlu aşılarının tam olması, kurbanlık kesime uygun olması, dişi damızlık hayvan olmaması, gibi hususlar dikkate alınarak hayvanların pazara girişi sağlanıyor.