Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, geleneksel hale gelen organizasyonla Darıcalı hacılarla yemekte bir araya geldi.

Darıca Belediyesi geleneksel olarak düzenlenen yemek organizasyonunda, il protokolünü hacılarla buluşturdu. Organizasyona, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak başta olmak üzere Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç ve ilçede görev yapan bazı imamların yanı sıra bay ve bayan hacılarla yakınları katıldı. Program, Darıca Müftülüğü’ne bağlı ilahi grubunun okuduğu ilahilerle başladı. Yenilen yemeğin ardından yemek duası okunurken protokol üyeleri birer selamlama konuşması yaptılar.

Davetlerine icabet ederek kendilerini yalnız bırakmayan herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, “Bu yıl da hac farizasını yerine getiren siz değerli hacılarımızı evlerinizde tek tek ziyaret ederek kutsal topraklarda yaşadığınız o güzel günleri sizlerle paylaştık. Sizler artık toplumda örnek olarak gösterileceksiniz. Bu kutsal ziyarette edindiğiniz tecrübe, bilgi ve birikimlerinizi sevdiklerinizle paylaşacaksınız. Kutsal topraklardan aldığınız feyzi ve bereketi aileniz, sevdikleriniz ve çevrenizdeki insanlarla birlikte en iyi şekilde paylaşmanızı temenni ediyorum. Ayrıca evlerinizde bizleri en iyi şekilde ağırlayıp güzel anılarınızı bizlerle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Haccınızın kabul olmasını temenni ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından hacılara günün anısına birer tablo hediye edildi. Öte yandan, hac farizasını yerine getiren bütün hacıları her yıl evlerinde ziyaret etmeyi gelenek haline getiren Başkan Karabacak, bu yıl da bu geleneği devam ettirdi. Karabacak, ilçe genelinde hac vazifesini yerine getiren yaklaşık 55 hacıyı evlerinde ziyaret edip kutsal topraklarda yaşadıkları anıları paylaşarak gönül aldı.