Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, Kocaeli Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Okur Çayırova’da Kastamonulular Derneğini ziyaret etti.

Kocaeli’ndeki tamamında vatandaşlarla bir araya gelmeye çalışmaya gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova ilçesinde vatandaş ve esnafla bir araya geldi. Çayırova Kastamonulular Derneğini de ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, burada vatandaşlardan gelen talepleri ve önerileri dinledi.

Kastamonulular Derneği binasında üyelere bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu “Vatandaşımızın müşterek birçok ihtiyacı var. Bunların yapılması için çalışıyoruz. Bu ihtiyaçları zamanında temin etmenin önemli olduğunun farkındayız. İlçemiz hızlı göç alan bir bölgemiz. Problemlerine karşı duyarlıyız. Belediyelerimiz halkın tüm sorunlarını bilmek ve çözüm üretmekle mükelleftir. Özellikle Çayırova’da çevreye çok duyarlıyız. Temiz hava ve sağlıklı suyun temini noktasında çok büyük gayretlerimiz var. Bu hizmetleri yaparak vatandaşımızın taleplerini yerine getiriyoruz. Ödevimize iyi çalışmazsak vatandaşın bizi cezalandıracağını da iyi biliyoruz. Vatandaşımızın bizi seçmesinin altında, onların sorunlarına karşı duyarlı ve çözüm üretme anlayışımızın olduğunun farkındayız. Halkımızı dinliyor ve seviyoruz. Sorunları çözme makamında olduğumuzun da farkındayız” dedi.

Farklı kültüre saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Çocuklarımıza ve gençlerimize ilçemize sahip çıkmasını öğretelim. Özellikle çocuklarımıza farklı kültürlere saygı göstermeyi ve sevmeyi öğretelim. Kimsenin dinine, mezhebine ve kıyafetine karışılamayacağını ve saygı gösterilmesini öğretelim. Arkadaşlarıyla iyi geçinmelerini, paylaşımcı olmalarını ve iyi yetişmeleri için telkinlerde bulunalım. Şehrimizde, ülkemizde ve dünyada kardeş olmayı öğretelim. İnsan sevgisini ve farklı kültürlere karşı saygı ve sevgiyle yaklaşmayı aşılayalım” diye konuştu.