Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Edirne’de yapılan 100. İl Başkanları toplantısına katıldı.

AK Parti, İl Başkanlarının 100. Toplantısını Edirne’de gerçekleştirdi. Başbakan Prof. Dr Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla yapılan toplantıya, birçok bakanın yanı sıra ilimizden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel ve Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın katıldı. Edirne Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıda Başbakan Davutoğlu, belediyelerin borçlarına karşılık gelirlerinde ki yüzde 40’lık kesintinin 6 ay boyunca yapılamayacağı müjdesi verdi.

Geçmiş dönemlerde Ankara’da yapılan İl Başkanları toplantısı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr Ahmet Davutoğlu ile, Türkiye’nin farklı vilayetlerinde yapılmaya başlandı. İlki Şanlıurfa’da yapılan toplantının ikincisi de Edirne’de gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcılarından, Bakanlara, Büyükşehir Belediye Başkanlarından siyasi birçok isme kadar Türkiye’nin önemli karar mercileri Edirne’de toplandı. Kente büyük bir hareketlilik kazandıran toplantıda ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ve yerel hizmetlerin gelişimi konularında kararlar alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Başkanları toplantısına katılmadan önce Başbakan Prof. Dr Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Samimi geçen görüşmede AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’da hazır bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile samimi bir ortamda sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, Başbakana Kocaeli İle ilgili bilgiler aktardı.

Başbakan Prof. Dr Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasının ardından verilen arada, Bakanlar ve siyasi aktörler Edirne caddelerinde vatandaşlarla bir araya geldiler. Sıcak ve samimi sohbetlerin yapıldığı ziyaretlerde, vatandaşlar hükümetin temsilcilerinin sahada kendileriyle olmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Edirne caddelerinde esnafla bir araya gelmeyi ihmal etmediler. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la da bir araya gelen ikili, kısa bir süre sohbet etiler.

Edirne’nin ve tarihi dokunun önemli sembollerinden Selimiye camisini de ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, burada Maliye, Savunma, Ekonomi bakanlarının yanı sıra Sakarya, Antalya ve Bursa büyükşehir Belediye başkanlarıyla da bir araya geldi. Cami cemaatiyle de sohbet eden Başkan Karaosmaoğlu “Tarihimizin en önemli sembollerinden ve yapıtlarından birisini ziyaret etmek çok güzel. Burada bakanlarımız ve belediye başkanlarımızla da bir araya gelerek vatandaşlarımızla da sohbet ettik. AK Parti’nin milletin içinden geldiğini bir kez daha görmüş olduk” dedi.