Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Batmanlılar Derneği Başkanı Hasan Kazan ve Yönetimi ile Kocaeli Istrancalılar Derneği Başkanı Kamil Terzi ve yönetimini kabul etti.

Derneklerin kültürü gelecek nesillere aktardığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hemşehri derneklerimiz kültürümüzün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynuyor. Sivil Toplum Kuruluşları kent hayatında çok önemli bir misyon taşıyor. Farklı kültürlerin bir arada yaşamasını önemsiyor bunu zenginliğimiz olarak görüyoruz" dedi.

Kocaeli Batmanlılar Derneği’nin kurulmasının sevindirici olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Eğitim çalışmalarına önem verin. Kentimizin gelişimi için çalışma yapın. Birlikte güzel çalışmalar yapacağıma inanıyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Batmanlılar Derneği Başkanı Hasan Kazan ise derneğin yaklaşık iki ay önce kurulduğunu belirterek Kazan, Başkan Karaosmanoğlu’na kente yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.