Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen akademik okullardan Siyaset Okulunu ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü aktif çalışmalarına devam ediyor. Üniversite gençliğinin akademik kariyerine destek amacıyla faaliyete geçirilen Siyaset, Klasik Düşünce, Ekonomi, Yabancı Diller ve Hukuk Okulları gibi birbirinden farklı konulardaki eğitimler için gençler, gençlik hizmetleri şube müdürlüğü çatısı altında buluşuyor. Programda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil hazır bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen akademik okullardan Siyaset Okulunu ziyaret etti. Prof. Dr. Yılmaz Bingöl öncülüğünde yapılan derste Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerle bir araya geldi.

İktidar, kanunların gerekliliği, gelenekler alışkanlıklar, ceza korkusu ve çevre etkisinin iktidara itaat üzerindeki etkisinin konu edildiği derste İbrahim Karaosmanoğlu da tecrübelerini paylaştı.

Programda Başkan Karaosmanoğlu, meşru iktidarın önemi, meşrutiyetinin nereden geldiği belli olmayan yapıların demokrasiye ve meşru iktidara olumsuz etkileri Türkiye’nin son yıllarda göstermiş olduğu ekonomik sosyal gelişim için verilen mücadele gibi konulara değindi. Tarihi bilmenin siyaset yapmada en önemli etken olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu; “Siyaset çok virajlı bir yol biz tarihi iyi yorumlayarak, büyük mücadele ederek yol aldık ve ülkeyi bu refah seviyesine ulaştırdık hala da mücadeleye devam ediyoruz. Tarih bir ibret dersidir siyasetle ilgilenen herkes tarihi çok iyi bilmelidir. Geçmişte alınan dersler bugüne, yarına yön vermek konusunda siyasetçiye ayna olacaktır” dedi. Gençleri siyaset alanında görmek için sabırsızlandığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, Siyaset Okuluna gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.